Motorola VerveLife: o gamă nouă de accesorii inteligente pentru smartphone-uri

18.02.2016
Motorola VerveLife: o gamă nouă de accesorii inteligente pentru smartphone-uri

Brandul Motorola va fi retras de pe smartphone-uri, fiind înlocuit cu prescurtarea „Moto”, însă Lenovo pare să folosească logo-ul companiei pentru a promova o nouă linie de accesorii inteligente numite VerveLife. Aceasta va include căşti wireless, camere de acţiune, cât şi o serie de accesorii mai puţin obişnuite, precum un medalion pentru localizarea animalelor de companie.

VerveOnes

Probabil cele mai interesante produse din gama VerveLife sunt căştile wireless VerveOnes şi VerveOnes+. Este vorba de căşti in-ear fără fir, care nu sunt conectate între ele. Practic, fiecare cască se introduce în ureche şi rămâne acolo. Conexiunea căştilor se face prin Bluetooth, iar acestea sunt grantate pentru 12 ore de redare audio continuă. Încărcarea se face printr-un dock special, care încarcă fiecare cască în parte şi le ţine destul de bine prinse pentru a nu fi pierdute foarte uşor. Diferenţa între modelul normal şi VerveOnes+ este compatibilitatea cu standardul IP57, care asigură protecţie la umiditate pentru modelul superior. Căştile includ în pachet trei seturi de bureţi de cauciuc.

VeveLoop

Există de asemenea şi câteva perechi de căşti VerveLoop şi VerveRider, care vin cu un design mai apropiat de ceea ce există deja pe piaţă. VerveLoop şi VerveLoop+ sunt căşti intrauriculare conectate între ele cu un cablu normal şi care include şi butoane de control. Modelul standard include certificare IPx4, trei seturi de bureţi de cauciuc şi asigură 6 ore de utilizare la o singură încărcare, în timp ce modelul „+” vine cu certificare IPx7 şi 12 ore de utilizare şi patru seturi de bureţi de cauciuc.

VerveRider

VerveRider se adresează bicicliştilor şi vin cu un suport de plastic care se aşează după gâtul utilizatorului. Butoanele pentru control se regăsesc în capetele suportului, iar difuzoarele sunt conectate la acesta folosind cabluri. Modelul standard este garantat petnru 12 ore de utilizare, în timp ce VerveRider+ are şi rezistenţă la apă certificată cu standardul IP57 şi patru seturi de bureţi de cauciuc.

VerveCam

VerveCam pare să fie răspunsul Lenovo/Motorola la camerele de acţiune GoPro. Acestea integrează funcţii care se regăsesc pe modelele mid-range ale concurenţei, oferind filmare în rezoluţie 2.5K la 30 de cadre pe secundă şi un modul WiFi. Se pare că materialul de pe VerveCam poate fi transmis în timp real pe YouTube şi Hubble Cloud, iar aplicaţiile pentru mobil oferă posibilitatea să editezi filmările fără să le descarci într-un computer.

VerveRetreiver

În cele din urmă, VerveRetreive este cel mai ciudat accesoriu din această gamă. Acesta este un dispozitiv de urmărire prin GPS pentru animalele de companie şi se ataşează direct pe zgardă. VerveRetreive este rezistent la apă şi oferă monitorizare oriunde există acces la o reţea de date. Accesoriul include un an de monitorizare gratuită, care include localizare imediată, cât şi posibilitatea de a seta o anumită zonă de siguranţă. Atunci când perimetrul este depăşit, VerveRetreive atenţionează utilizatorul prin alerte direct pe telefonul mobil.

Lenovo nu a oferit detalii despre preţ şi pieţele pe care vor fi lansate produse, însă aceste detalii vor fi cu siguranţă comunicate în cadrul târgului Mobile World Congress de săptămâna viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult