Noua consolă portabilă care se bate cu Steam Deck

05.01.2024
Noua consolă portabilă care se bate cu Steam Deck

Nimic nu rămâne secret pe Internet: la mai puțin de 24 de ore de la prima imagine teaser publicată de MSI pe rețelele de socializare, deja avem aproape toate detaliile legate de noua consolă portabila MSI Claw pregătită de producătorul taiwanez.

Conceput drept un concurent pentru Steam Deck, ASUS ROG Ally sau Lenovo Legion Go, MSI Claw mizează, spre deosebire de celelalte dispozitive enumerate, pe o configurație bazată pe un cip Intel de nouă generație, din gama Meteor Lake. Astfel, MSI ar fi ales soluția Core Ultra 7 155H pentru consola sa portabilă, un procesor cu nu mai puțin de 16 nuclee și 22 de fire de execuție (dublu față de ceea ce oferă cipul AMD Ryzen Z1 Extreme folosit de ROG Ally sau Legion Go, spre exemplu).

Implementarea Intel folosește însă o arhitectură hibrid, bazată pe nuclee diferite P-cores (dedicate sarcinilor solicitante) și E-cores (pentru a spori eficienta si durata de viață a bateriei), fiind o alternativă nu foarte apreciată în cercurile de gameri față de soluția nucleelor „tradiționale” din curtea celor de la AMD.

Citește articolul complet pe site-ul Go4games.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News