Nu filmează hoţii, dar cu siguranţă îi sperie pe unii: Cele mai interesante camere de supraveghere FALSE pentru casă

29.03.2017
Nu filmează hoţii, dar cu siguranţă îi sperie pe unii: Cele mai interesante camere de supraveghere FALSE pentru casă

Ca multe alte persoane, am trecut prin experienţa neplăcută a unei tentative de furt din locuinţă. Din fericire, eram acasă atunci când uşa a fost forţată seara. Imediat după aceea am început să caut sisteme de supraveghere video pentru locuinţă şi, ca mulţi alţi potenţiali clienţi, am constatat că soluţiile de top sunt foarte scumpe. Căutând astfel de oferte am dat peste camerele de securitate false, care nu filmează. Acestea ar putea fi o soluţie ieftină şi oarecum eficientă pentru cei care nu îşi permit sisteme de supraveghere reale. De altfel, una dintre cele mai vândute camere de securitate de pe Amazon este una falsă, iar recenziile la aceasta sunt foarte bune. Un utilizator spune că locuieşte într-un cartier în care foarte multe case au fost sparte de hoţi, dar de a lui nu s-a atins nimeni după ce a montat trei astfel de dispozitive.

Camerele de supraveghere false se găsesc în variante pentru toate buzunarele. Cele mai ieftine costă în România aproximativ 20 de lei, iar cele scumpe ajung la câteva sute de lei. Odată cu preţul creşte şi numărul de caracteristici tehnice pe care acestea le au. Există modele care au senzori de mişcare care aprind LED-uri sau cu module pentru încărcarea solară.

 

Unele modele pot fi ataşate atât pe bordul maşinii, cât şi pe perete. În cazul în care locuieşti într-un cartier în care sunt vandali care rup ştergătoarele sau zgârie maşinile, o astfel de cameră, care are un bec intermitent, ar putea ajuta.

 

Camerele de supraveghere, false sau nu, nu sperie hoţii cu experienţă

 

Cercetările făcute până acum au indicat faptul că sistemele de supraveghere video pentru acasă nu-i sperie foarte tare pe hoţi, cel puţin nu pe cei cu mare experienţă. Potrivit unei cercetări făcute de University of Leicester (sistemul public de supraveghere din Marea Britanie este cel mai complex din lume), camerele de securitate nu reduc semnificativ numărul cazurilor de spargeri de locuinţe în cartierele rezidenţiale. Studiul arată că acestea au cea mai mare eficienţă în locurile de parcare publice. La o concluzie similară au ajuns şi cei de la Criminal Justice Review. „Câinii şi sistemele de alarmă (care scot sunete – n.e.) sunt mult mai eficiente”, a declarat Rebecca Lonergan, un fost procuror şi actualmente profesor de drept.

 

Totuşi, pentru a îndepărta hoţii mai puţin experimentaţi sau vandalii de ocazie, astfel de soluţii pot funcţiona.

 

În cazul în care doriţi să cumpăraţi un sistem de securitate real, v-ar putea ajuta acest articol: GHID complet. Cum alegi o cameră de supraveghere VIDEO pentru acasă sau la birou. Când pot fi folosite imaginile ca probe în justiţie

 

Camerele de supraveghere, o industrie de miliarde de dolari

 

În 2015, piaţa camerelor şi echipamentelor de supraveghere video înregistra, la nivel global, o creştere de 10%, de la aproximativ 15 miliarde de dolari în 2014, estima firma de cercetare IHS. Până în 2018, veniturile generate de industrie vor ajunge la 23,6 miliarde de dolari.

 

Potrivit IHS, în România piaţa a înregistrat o creştere de 20% în 2015, însă firma de cercetare nu a anunţat valoarea acesteia. Conform unor estimări făcute de jucători din piaţă, piaţa locală a acestor echipamente s-a situat în 2016 undeva la 5 milioane de euro.

 

Iată câteva exemple de camere de supraveghere false care se găsesc în magazinele din România:

 

Cameră de supraveghere tip dome, falsă – 14 lei la reducere (preţ normal – 21 de lei)

 

 

Camera are un LED roşu pentru a părea cât mai reală şi funcţionează cu 2 baterii.

 

Cameră de supraveghere falsă Renkforce, cu detector de mişcare – 89 de lei

 

 

După cum am spus, pe măsură ce creşte preţul apar şi funcţii suplimentare. Când este întuneric, senzorul PIR este activ. Acesta detectează schimbarea de temperatură în zona acoperită şi activează pentru câteva secunde cele 12 LED-uri albe, simulând astfel funcţionarea unei camere reale. Dispozitivul funcţionează cu două baterii.

 

Cameră falsă de supraveghere Conrad cu modul solar – 114 lei

 

 

După cum se vede din imagine, acest model este foarte bine realizat, având chiar şi un cablu fals. Este recomandată montarea în exterior, pentru ca modulul solar să încarce cei doi acumulatori care oferă energia necesară funcţionării. Există şi un model Conrad cu simulare IR, care costă 139 de lei. LED-urile integrate se aprind la lăsarea întunericului. Acestea simulează activitatea unei camere active cu infraroşu.

 

WALI Bullet Dummy Fake Surveillance Security CCTV – 21 de dolari

 

 

Acesta este cel mai bine vândut model de cameră de securitate falsă de pe Amazon.com. Dispozitivul are un rating de 4,6 din 5 stele în magazinul online, acordat de 334 de clienţi. Camera falsă are carcasa realizată din metal, cablu şi chiar un dispozitiv care mimează locul în care firul intră în perete. La fel ca şi modelul prezentat mai sus, are LED intermitent şi senzor de mişcare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult