Oppo anunță MagVOOC, alternativa sa la MagSafe, și AirVOOC, încărcare fără fir de la distanță

24.08.2021
Oppo anunță MagVOOC, alternativa sa la MagSafe, și AirVOOC, încărcare fără fir de la distanță

Faptul că Oppo este cel de-al doilea producător de smartphone-uri care anunță o alternativă la MagSafe pentru Android nu este tocmai surpinzător. Realme, fostul său brand secundar, care acum operează independent, a anunțat ceva similar în urmă cu doar câteva săptămâni. Numit MagDart, standardul Realme include mai multe accesorii care se pot lipi magnetic de telefoane, iar acum Oppo vine cu propria soluție entru modelele din gama sa: MagVOOC.

Accesoriile MagVOOC se atașează magnetic de smartphone-uri

Accesoriile MagVOOC și MagDart au probabil origini în aceleași laboratoare de cercetare, având în vedere relațiile din trecut dintre companii și faptul că BBK Electronics este grupul mare care le deține pe amândouă. Anunțat la Smart China Expo 2021, MagVOOC oferă două încărcătoare pentru telefoane și o baterie externă. Oppo nu pare să dezvolte această tehnologie în alte direcții, cel puțin momentan, așa cum face Realme.

magvooc 40w

Compania a anunțat astfel încărcătorul vertical MagVOOC de 40W, un adaptor de încărcare wireless cu magneți, care poate ține telefonul lipit în timpul încărcării. Magneții asigură însă poziționarea perfectă a telefonului pe suprafața de încărcare, pentru a crește eficiența de încărcare și a evita supraîncălzirea în utilizare. Compania spune că un telefon deja lansat, precum Oppo Ace2, cu baterie de 4.000 mAh, poate fi încărcat în 56 de minute. Modelul Find X3, lansat la începutul anului, se încarcă la 30W cu acest adaptor. Telefoanele altor companii, incompatibile cu standardul de încărcare VOOC, se încarcă la 15W pe acest accesoriu.

Pe lângă cel mare, Oppo a anunțat și un încărcător MagVOOC compact, similar cu cel MagSafe de la Apple, care arată ca un puc legat de un cablu de alimentare. Acesta încarcă telefoanele Oppo la 20W și modelele altor companii la 10W.

În cele din urmă, Bateria MagVOOC vine cu o capacitate de 4.500 mAh, care încarcă la 20W telefoanele OPPO și la 10W alte modele. Bateria poate alimenta și la 10W dispozitive prin cablu, prin portul USB-C. În comparație, Apple oferă o baterie MagSafe de 1.460 mAh.

AirVOOC va încărca telefoanele de la distanță

Totuși, Oppo pare să considere că această tehnologie magnetică este doar o oprire necesară către o altă destinație: încărcarea fără fire reală, de la distanță. Compania a prezentat în cadrul târgului de tehnologie din China și Oppo Air Charging, o tehnologie care poate alimenta telefoane de la distanță la o putere de 7,5W. În viitor, simpla prezență a unui dispozitiv într-o cameră echipată cu un astfel de încărcător ar putea fi de ajuns pentru a ține bateriile constant încărcate.

Oppo nu a anunțat încă disponibilitatea și prețurile pentru accesoriile MagVOOC și nici compatibilitatea cu diverse dispozitive. Putem presupune însă că dispozitivele prezentate deja precum Ace2 și Find X2 vor fi compatibile, dar este posibil ca acestea să fie doar prototipuri modificate. Tehnologia AirVOOC, în schimb, nu este anunțată pentru integrare în produse finite pentru viitorul apropiat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult