Piaţa de brăţări de fitness şi smartwatch-uri creşte de peste 9 ori în 5 ani

24.12.2015
Piaţa de brăţări de fitness şi smartwatch-uri creşte de peste 9 ori în 5 ani

Piaţa accesoriilor IT purtabile (wearables) – dispozitive precum brăţări şi ceasuri inteligente care monitorizează ac­ti­vitatea fizică a utilizatorului şi care se pot folosi ca o ex­ten­sie a smartphone-ului, va ajunge în 2020 la aproxi­ma­tiv 210.000 de unităţi, faţă de 23.000 în acest an, potrivit com­paniei de cercetare de pia­ţă Eu­ro­mo­ni­tor din Marea Britanie.

„Dispozitivele «purtabile» rămân încă un segment de nişă în România, în condiţiile în care şi disponibilitatea acestor produse este limitată deocam­dată. În 2015 vânzările de dis­po­zitive «purtabile» au crescut la 23.000 unităţi. Aceste pro­duse sunt populare în rândul con­su­ma­to­rilor ti­neri“, ara­tă studiul Euro­mo­nitor, care ana­li­zea­ză piaţa lo­cală de brăţări şi ceasuri in­te­ligente.

Citeşte şi LG Nexus 5X review

Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

„Având în vedere că aceste tipuri de produse sunt noi pentru majoritatea consumatorilor din România, volumul de vânzări al acestora va creşte în următorii ani cu o rată anuală medie de 55%, urmând să atingă 212.000 de unităţi în 2020.“

Până acum, brăţările inteligente care monitorizează ac­ti­vitatea fizică a utilizatorilor au fost cele mai populare şi vân­dute în rândul consumatorilor din România.

„În Româ­nia sunt doar două branduri notabile de dispo­zi­tive «wearables» anul acesta – Fibit şi Garmin. Modelul Fitbit Flex este cel mai popular, având o cotă de piaţă de 45% din punct de vedere cantitativ“, conform datelor Euromonitor.

Sursă zf.ro

Citeşte şi Xiaomi Redmi Note 3, lansat oficial

Citeşe şi Yahoo! restricţionează utilizatorilor de ad-block accesul la serviciul Mail

Citeşe şi Primele detalii despre Android N: multitasking-ul este o prioritate

Citeşte şi Facebook, chiar şi fără acces la internet. Administratorii reţelei de socializare au anunţat schimbarea

Urmărește Go4IT.ro pe Google News