Producătorul de băuturi Gatorade a lansat Smart Gx Bottle, sticla care îți monitorizează hidratarea

06.10.2022
Producătorul de băuturi Gatorade a lansat Smart Gx Bottle, sticla care îți monitorizează hidratarea

Gatorade, producătorul de băuturi orientate către sportivi a creat o sticlă de apă inteligentă, care se conectează la smartphone. Acesta nu este primul produs de acest gen, însă ar putea fi unul dintre cele care se vând în piață care ar putea avea succes, având în spate un brand atât de cunoscut. Gatorade Smart Gx Bottle este realizat special pentru a monitoriza hidratarea zilnică a utilizatorului, pentru a se asigura că primește cantitatea de apă necesară zilnic.

Smart Gx Bottle se conectează la smartphone și înregistrează cantitatea de apă consumată

Smart Gx Bottle de la Gatorade are un capac cu LED-uri care monitorizează cantitatea de apă băută de utilizator în fiecare zi. Cu cât se umple cercul de LED-uri, cu atât ești mai aproape de a împlini necesarul zilnic de apă. Acest lucru înseamnă însă că trebuie să bei apă doar din sticla Smart Gx, nu și din alte recipiente, pentru a te asigura că ai o monitorizare cât mai precisă.

Sticla se conectează la smartphone prin Bluetooth la o aplicație dedicată numită Gx App, disponibilă momentan doar pe iOS. Aplicația integrează și programe de antrenament, cât și recomandări pentru recuperare după antrenamente. Gatorade spune că va încerca să adauge în timp și alte metode de a monitoriza consumul de apă din alte surse. Probabil că asta înseamnă că vei putea adăuga la total și ce alte lichide ai băut pe parcursul zilei.

gatorade smart gx bottle

Partea „smart” a Smart Gx se încarcă de la un port USB, iar sticlă poate fi spălată în mașina de spălat vase, în timp ce capacul, cel care are partea electronică integrată, nu. Acela va trebui spălat manual.

Sticla Smart Gx funcționează împreună cu plasturele de transpirație „Sweat Patch”, lansat de Gatorade anul trecut. Acesta va crea un profil de transpirație pentru utilizator și va monitoriza cantitatea de transpirație eliminată. Doar așa vei putea primi un raport de hidratare complet de la sticlă. Desigur, alternativ, poți să te cântărești înainte și după antrenament și să introduci datele manual pentru un rezultat similar. Desigur, Gatorade vinde pe lângă cele două dispozitive inteligente și capsule cu electroliți și carbohidrați, care pot fi amestecate în apa din sticlă.

Sticla costă 70 de dolari în SUA și va integra un plasture de transpirație și patru capsule de băuturi.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult