Qualcomm anunță S3 Gen 2 Sound Platform, platformă pentru căști wireless de gaming

25.06.2023
Qualcomm anunță S3 Gen 2 Sound Platform, platformă pentru căști wireless de gaming

Qualcomm S3 Gen 2 Sound Platform încearcă să adreseze problema latențelor prea mari care descurajează folosirea căștilor wireless în comunitatea de gaming. Totodată, soluția vine cu optimizări pentru reducerea consumului de baterie și noi opțiuni pentru sunet de înaltă definiție.

Rezervată pentru următoarele generații de căști wireless și telefoane cu Android, noua soluție Qualcomm reduce latențele obținute prin conexiuni Bluetooth LE Audio la doar 20 ms, suficient pentru a putea savura jocuri de mobil fără efect perceptibil de LAG. Denumită LE Audio Auracast broadcast, soluția include și un canal dedicat pentru microfon, permițând sesiuni de chat la fidelitate ridicată  și fără compromisuri în ce privește calitatea audiției.

Qualcomm S3 Gen 2 Sound Platform

O altă noutate este tehnologia aptX Adaptive, oferind streaming de muzică până la fidelitate 24-bit 96kHz, ajustată dinamic pe măsură ce te deplasezi în raza conexiunii Bluetooth, astfel încât să obții audiție neîntreruptă aproape în orice situație.

Qualcomm S3 Gen 2 Sound Platform

Lista continuă cu un sistem adaptiv hybrid noise cancellation, căștile wireless echipate cu noua generație de chipset oferind auto-calibrarea funcției ANC pe baza nivelului de zgomot ambiant. Totodată, este menționat și un mod Adaptive Transparency, care ar trebui să asigure tranziția optimă între modul ANC și cel Ambient Sound, evitând saltul brusc al zgomotului ambiant care poate face această funcție incomodă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult