Qualcomm prezintă oficial Snapdragon XR2+ Gen 1, noul chipset dezvoltat pentru accesorii VR

15.10.2022
Qualcomm prezintă oficial Snapdragon XR2+ Gen 1, noul chipset dezvoltat pentru accesorii VR

Regăsit deja la inima accesoriului Meta Quest Touch Pro cu preț de 1500 dolari, Snapdragon XR2+ Gen 1 promite să acomodeze cerințele aplicațiilor VR în condiții optime de performanță și eficiență.

Derivat din chipsetul Snapdragon 662, soluția al cărei nume vine mai degrabă cu aluzie la vârful de gamă Snapdragon 8+ Gen 1 nu are nici pe departe performanțele celui din urmă. Vestea bună este că, momentan, nici nu e nevoie de asemenea viteză, dispozitive VR precum Quest Touch Pro având mai degrabă nevoie de funcții specializate, pe care noua soluție Qualcomm le acoperă foarte bine.

Spre exemplu, Snapdragon XR2+ Gen 1 suportă redare video la 360°, folosind rezoluție 8K/60fps. Lista continuă cu tehnologii ‘concurrent perception’, permițând urmărirea simultană a mișcărilor capului, mâinilor și a controller-ul folosit pentru a interacționat cu lumea VR. Chipsetul poate accelera reconstrucția în 3D a obiectelor filmate și maparea automată a încăperii, pentru suprapunere cu elemente virtuale.

Comparat generației anterioare, chipsetul Snapdragon XR2+ Gen 1 reduce cu 30% căldura care trebuie disipată prin accesoriile menite a fi purtate pe cap, totodată livrând performanțe cu 50% mai mari.

Qualcomm precizează că mai mulți OEM s-au angajat deja să lanseze până la sfârșitul anului dispozitive VR bazate pe soluția XR2+.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult