Radu Georgescu pariază 0,5 mil. euro pe un ceas inteligent al unui start-up local

Radu Georgescu pariază 0,5 mil. euro pe un ceas inteligent al unui start-up local

Vector Watch, un start-up înfiinţat anul trecut de Andrei Pitiş – preşedintele Asociaţiei Industriei de Software (ANIS), care are în plan să lanseze la nivel global până la finele acestui an un smartwatch ce va fi conceput integral în România – de la design până la platforma de software – a atras o investiţie de 0,5 mil. euro de la grupul Gecad deţinut de Radu Georgescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din IT.

Aşa-numitele gadgeturi “portabile” – ceasuri, ochelari şi brăţări inteligente – sunt aşteptate să devină noul hit în industria hi-tech, şi să genereze vânzări de 18 mld. $ pe an în 2018 – însă piaţa este încă în formare şi pe “raft” va fi loc şi pentru alţi jucători decât Apple sau Google, pariază Georgescu.

“Vector Watch a văzut o oportunitate pe piaţă, la fel ca alte 100 de companii, dar valul este suficient de mare încât să susţină şi 200 de jucători. Este o echipă foarte bună cu capabilităţile tehnice necesare iar cu forţa financiară şi knowledge-ul de business internaţional pe care le aduc Gecad există şansa ca Vector Watch să se impună la nivel global”, a adăugat el.

Co-fondatorii Vector Watch sunt Irina Alexandru (designerul ceasului) şi Dan Tudose (care realizează schema electrică şi componentele), iar compania – care a ajuns la 10 oameni – a realizat deja prototipuri ale gadgetului, spune Andrei Pitiş, care poartă deja unul dintre ele la mână. “Forma şi designul actual nu sunt cele finale”, spune Pitiş despre ceas. “Acum testăm practic platforma soft, funcţionalitatea, este la fel ca o maşină care circulă camuflată înainte de lansare. Felul în care arată acum ceasul nu este relevant”.

Citeşte articolul complet pe ZF.ro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News