Rotilele pentru Mac Pro de la Apple costă dublu față de noul iPhone SE

16.04.2020
Rotilele pentru Mac Pro de la Apple costă dublu față de noul iPhone SE

Apple se află acum la două poluri. Abia ce a lansat iPhone SE, cel mai ieftin telefon din portofoliul său, care pare să fie o afacere bună, fiind cam singurul telefon „mic” cu hardware puternic de pe piață. În același timp, compania vinde computerele Mac Pro, unele dintre cele mai scumpe de pe piață, dedicate creatorilor de conținut, dar care beneficiază de accesorii și upgrade-uri foarte scumpe, cât și monitoarele Pro Display XDR, al cărui suport de birou costă 1.000 de dolari. Dacă credeați că setul de rotile pentru Mac Pro sunt scumpe la configurarea computerului, ei bine, Apple le vinde la aproape preț dublu ca accesorii separate.

Dacă țineți minte, anul trecut, la lansarea Mac Pro, Apple cerea 400 de dolari la configurarea unui nou sistem celor care doreau să pună computerul pe rotile. Astfel, fiecare rotilă în partea avea un preț de 100 de dolari, însă nimic din felul în care arată și modul în care funcționează nu ar justifica acest preț. De altfel, 400 de dolari este prețul celui mai recent telefon al companiei, iPhone SE, care face cu siguranță mai multe decât un set de patru rotile pentru o cutie din metal.

Apple_Mac_Pro_Wheels_Kit_-_Apple

De altfel, configurarea inițială era singura metodă prin care puteai cumpăra rotilele pentru Mac Pro. Odată ce primeai sistemul, acele rotile nu puteau fi cumpărate separat pentru instalare ulterioară. Se pare că a existat o cerere destul de mare pentru acest „upgrade”, încât Apple a decis să listeze rotilele separat pe magazinul său online. Partea proastă este că acestea costă 700 de dolari separate de o comandă pentru un Mac Pro nou. Prețul este echivalent cu cel al unui iPhone 11 nou cu capacitate de 64 GB, echipat cu cel mai puternic procesor Apple A13, una dintre cele mai performante camere foto de pe piață și ecran LCD de 6,1”.

În comparație, rotilele pentru Mac Pro la același preț asigură posibilitatea de mișcare a computerului pe podea… și cam atât.

Pentru cei care au ales rotilele la configurarea Mac Pro, dar au nevoie acum și de picioarele standard, cu suprafață plată, Apple are și astfel de accesorii în stoc. La prețul de „numai” 300 de dolari, utilizatorii de Mac Pro pot să își comande picioarele pentru carcasă. În comparație, o tabletă iPad 7 de 32 GB cu Wi-Fi costă 330 dolari la preț întreg, însă este de multe ori redusă în preț la aproximativ 250 de dolari în SUA.

Uneori produsele Apple par să fie oferite la prețuri chiar decente (cum ar fi noul iPhone SE, sau chiar și iPhone 11), însă în anumite cazuri, compania își merită criticile referitoare la prețurile exorbitante pe care le cere pentru lucruri aparent banale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult