Samsung a anunţat oficial Gear Fit2 alături de o pereche de căşti fără fir independente

03.06.2016

Samsung a dezvăluit în mod oficial noua brăţară de fitness Gear Fit2, alături de o pereche de căşti wireless numite Gear IconX, ambele dispozitive fiind dedicate utilizatorilor activi, care îşi doresc puţină tehnologie alături de sesiunile de sport. Ambele au apărut în diverse fotografii online înainte de anunţ, însă abia acum putem vorbi despre ele într-o manieră oficială, compania dezvăluind toate detaliile despre acestea.

Gear Fit2 este brăţara de fitness pe care am zărit-o în câteva imagini scăpate pe internet săptămânile trecute. Aceasta este echipată cu un ecran curbat Super AMOLED, senzor pentru puls, modul GPS şi este compatibil cu suita software S Health a companiei. Gear Fit 2 este bazat pe sistemul de operare Tizen, însă este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor cu Android, singura cerinţă obligatorie fiind versiunea 4.4 a sistemului de operare, indiferent de hardware. Pe dispozitivele Samsung, brăţara de fitness poate funcţiona şi pe versiunea Android 4.3.

Căştile Gear IconX sunt însă un produs complet nou pentru companie. Acestea sunt primele căşti din portofoliul Samsung care oferă utilizare fără fir adevărată, difuzoarele fiind independente. Acestea beneficiază de asemenea de funcţionalitate de „fitness tracking”, putând măsura paşii, cât şi monitoriza pulsul utilizatorului. Căştile Icon X pot funcţiona independent de un smartphone, fiind echipate cu 4 GB spaţiu de stocare intern. Pentru copierea de muzică este necesar fie un dispozitiv mobil Galaxy, fie un PC, copierea de pe un smartphone Android obişnuit fiind imposiiblă.

Gear Fit2 va fi lansat pe 10 iunie la preţul de 180 de dolari, în timp ce căştile IconX vor ajunge pe piaţă în cel de-al treilea trimestru al anului, la un preţ încă nespecificat.

Citeşte şi Samsung Gear Fit2 zărit în imagini neoficiale. Vine cu senzor de puls şi hardware actualizat

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video