Samsung a anunţat trei accesorii speciale pentru telefonul Galaxy Core Advance

14.03.2014
Samsung a anunţat trei accesorii speciale pentru telefonul Galaxy Core Advance

Acum trei luni, Samsung a lansat un smartphone care nu a impresionat cu specificaţiile sale, dar care viza un segment de piaţă ceva mai deosebit: persoanele cu acuitate vizuală scăzută. Galaxy Core Advance include un software pentru camera foto care oferă recunoaşterea scrisului şi citirea lui cu voce tare, un ghid vocal pentru orientarea camerei foto şi un modul pentru înregistrarea unor notiţe audio, la care se adăugau şi taste hardware proeminente. Compania a completat opţiunile acestui terminal cu trei accesorii mai puţin obişnuite.

Cele trei accesorii pentru Galaxy Core Advanced care au fost anunţate astăzi îmbogăţesc funcţiile software deja implementate pe telefon, oferind persoanelor cu  probleme grave de vedere posibilitatea de a beneficia de avantajele tehnologiei modernă.

Ultrasonic Cover este versiunea digitală a bastonului alb folosit de către persoanele cu vederea foarte slabă sau de către orbi, carcasa externă incluzând un senzor de proximitate cu ultrasunete cu o rază maximă utilă de doi metri. Acesta va semnaliza apropierea unor obstacole sau persoane prin sunete sau vibraţii şi va permite orientarea într-un mediu necunoscut.

Optical Scan Stand este un stativ care simplifică utilizarea funcţiei de recunoaştere şi rostire cu voce tare a textului, facilitând citirea unui număr mare de pagini tipărite. Acesta este util în special persoanelor singure care au probleme cu vederea, software-ul telefonului începând să citească textul tipărit imediat ce sesizează prezenţa unei pagini pe stativ.

În final, Voice Label este un tag NFC care poate fi asociat cu o notiţă audio sau de tip text, acesta permiţând etichetarea obiectelor din jur şi recunoaşterea lor sau menţionarea unor instrucţiuni de folosire prin simpla atingere cu telefonul.

Aceste accesorii sunt deja disponibile pe piaţă, Samsung neoferind încă informaţii despre preţ.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video