Samsung a mai renunțat la un accesoriu din cutia Galaxy S22

17.02.2022
Samsung a mai renunțat la un accesoriu din cutia Galaxy S22

Samsung a decis anul trecut să se conformeze direcției pe care a început-o Apple în 2020 și să elimine de asemenea accesoriile din pachetele telefoanelor sale din gama premium. Dacă înainte producătorul sud coreean oferea adaptor de priză, căști, mufă OTC pentru conectarea de accesorii USB și chiar rezerve pentru vârfurile de la stylus-ul S-Pen, începând cu S21, compania include doar un cablu USB și o cheiță pentru cartela SIM. De la Galaxy S22 însă, se pare că a renunțat la încă un detaliu, care va dezamăgi probabil fanii și mai mult.

Telefoanele Galaxy S22 sunt livrate fără folii de protecție pe ecran

Având în vedere că cele mai importante accesorii au fost deja eliminate, Samsung a rămas cu puține lucruri la care mai poate renunța. Astfel, ultimul „bonus” pe care îl oferea era o folie de protecție de plastic, aplicată din fabrică peste sticla care protejează ecranul. Începând cu Galaxy S22 însă, compania nu mai oferă un astfel de accesoriu inclus. Cei care vor dori să își protejeze telefoanele de zgârieturi vor trebui să își cumpere o folie separat.

Chiar dacă momentan nu am primit Galaxy S22 la review, putem confirma pe baza modelelor pe care le-am văzut în cadrul prezentării la care am participat înainte de lansare că niciunul dintre telefoanele de test nu aveau folii aplicate pe ecran. De asemenea, am discutat cu clienți care au primit deja telefoanele pe baza precomenzilor din magazinele din România, iar, cel puțin Galaxy S22 Ultra nu este livrat cu o folie pe ecran.

Având în vedere că pe baza testelor de rezistență S22 Ultra este modelul care se zgârie cel mai ușor, lipsa unei folii pe ecranul telefonului ar putea fi considerat un dezavantaj, mai ales când pui și prețul acestuia în balanță.

Samsung consideră că „Armor Aluminum”, noul metal rezistent din care este realizată rama din jurul ecranului, și Gorilla Glass Victus+ sunt de ajuns pentru a evita majoritatea accidentelor și zgârieturilor. Totuși, prețul unei folii de plastic nu este tocmai unul mare. Noile telefoane vin la aceleași prețuri pe care le-am văzut anul trecut pe seria S21, însă, cel puțin în cazul S22 Ultra, acesta vine cu mai puțină memorie RAM și fără folie.

sursa: wccftech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult