Samsung pregăteşte o pereche de căşti wireless cu funcţionalitate Bixby

24.07.2017
Samsung pregăteşte o pereche de căşti wireless cu funcţionalitate Bixby

Am aflat în ultimele câteva săptămâni cam totul despre noul Galaxy Note 8 din surse neoficiale de încredere, însă Samsung obişnuieşte să lanseze alături de smartphone-urile sale de top şi câteva accesorii premium interesante. Alături de noul phablet de top, se pare că Samsung plănuieşte să lanseze şi o pereche de căşti wireless inteligente, cu funcţionalitate Bixby, pentru a oferi o alternativă la căştile AirPods de la Apple.

Sursa acestor informaţii este publicaţia coreană ETNews, care raportează existenţa noilor căşti Samsung, citând ca sursă chiar un oficial al companiei. Se pare că planul este ca accesoriile să fie dezvăluit odată cu Note 8, însă nu este tocmai clar dacă aceseta vor ajunge pe piaţă în acelaşi timp. În lipsa unei imagini care să ne arate designul căştilor, nu ştim exact cum vor arăta, însă este posibil să fie vorba despre o versiune actualizată cu funcţionalitate Bixby a căştilor IconX, lansate anul trecut.

Vorbim astfel despre căşti wireless individuale, fără cablu între cele două difuzoare, probabil fără butoane fizice. ETNews sugerează că odată cu aceste căşti, Bixby va primi şi funcţionalitate nouă, care să faciliteze controlul vocal într-un mediu handsfree. Este posibil ca Bixby să poată fi activat fără atingerea căştilor şi fără apăsarea butonului dedicat de pe telefon.

Samsung ia în considerare includerea căştilor în pachetul Note 8, însă cel mai probabil acestea vor fi lansate separat, întrucât preţul dispozitivului la raft ar creşte semnificativ. Mai interesant ar fi însă preţul căştilor. În cazul în care acestea sunt lansate la un preţ mai mare decât modelele deja disponibile de la Samsung, probabil că nu foarte mulţi utilizatori vor dori să plătească în plus pentru suportul Bixby, având în vedere cât de limitate sunt funcţiile sale momentan. Abia de săptămâna trecută a fost adăugat suportul pentru limba engleză, singura altă limbă disponibilă pentru control vocal fiind limba coreană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult