Samsung prezintă Galaxy Gear S2 într-un nou clip video

20.08.2015

Samsung a promis săptămâna trecută că va oferi mai multe detalii despre noul ceas Galaxy Gear S2 în cadrul unui eveniment organizat la IFA 2015, însă asta nu înseamnă că nu vom mai vedea dispozitivul până atunci. Compania a lansat un nou clip promoţional pentru noul ceas, care oferă o privire de ansamblu asupra interfeţei sale şi confirmă informaţiile scăpate pe internet anterior despre o ramă circulară mobilă.

Întrucât nu sunt vizibile pictograme Google în interfaţa prezentată, putem presupune că Galaxy Gear S2 va păşi în urma predecesorului său la capitolul software. Sistemul de operare ar putea fi Tizen, cosmetizat special pentru un display rotund, cu o serie de aplicaţii dedicate realizate atât de Samsung, cât şi de parteneri. În clip sunt prezentate mai multe variante de aplicaţii pentru indicarea orei, alături de aplicaţii pentru sport, aplicaţii pentru vreme, este vizibilă pictograma Nike+ şi putem vedea meniul radial prin care sunt selectate aplicaţiile folosind un indicator care se mişcă în jurul lor.

Acest lucru sugerează că rama metalică din jurul display-ului va fi folosită pentru navigarea mai uşoară a meniurilor, fără a obstrucţiona imaginile cu degetul. Această idee nu este tocmai nouă, Apple optând pentru o soluţie similară, însă mai apropiată de cea a ceasurilor clasice: o coroană rotativă. Din fericire, detaliile pe căi oficiale vor veni foarte repede, întrucât mai sunt două săptămâni până la evenimentul de lansare din Berlin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult