Soluția „ieftină” pentru a pune un AirTag de la Apple la chei: o gaură cu bormașina

04.05.2021
Soluția „ieftină” pentru a pune un AirTag de la Apple la chei: o gaură cu bormașina

AirTags de la Apple intră pe o piață deja existentă, dominată deja de Tile și pe care și Samsung a intrat de curând. Totuși, Apple speră ca prețul competitiv și integrarea în ecosistemul său software să asigure un succes mai mare în piață pentru „bănuții” săi de tracking. Este ciudat însă faptul că Apple a ales să nu ofere o metodă simplă de atașare a noilor AirTags de diverse lucruri, fiind neapărată nevoie cumpărarea unui breloc sau a unei agățătoare specială. Se pare însă că există o soluție mai simplă pentru a atașa un AirTag la chei… pentru cei curajoși.

AirTag nu are un suport pentru breloc inclus

Noile AirTags costă aproximativ 35 de euro (sau 180 lei) bucata, deci sunt niște brelocuri destul de scumpe. Totuși, pentru ceea ce oferă, adică monitorizare rapidă a locației unui obiect sau a unei genți, prețul nu este atât de mare. Cei de la iFixit au realizat o dezasamblare completă a noilor tracker-e de la Apple și au descoperit câteva lucruri interesante.

În primul rând, acestea sunt acum singurele produse de la Apple care permit înlocuirea bateriei. Acestea funcționează cu baterii CR2032 standard, care pot fi schimbate manual, fără utilizarea unor unelte pentru dezasamblare. Apoi, autonomia unui AirTag ar trebui să fie de aproximativ un an. Acestea folosesc standardul Bluetooth LE pentru a comunica cu dispozitive Apple de orice fel, care pot astfel asigura identificarea geolocației.

Alternativele de la Samsung și Tile vin însă cu cea ce Apple nu oferă: posibilitatea de a agăța tracker-ele  direct pe un breloc. Ei bine, iFixit a găsit o metodă și pentru asta. Cei care au puțin curaj și multă grijă, pot să găurească corpul AirTag-ului cu o bormașină, putând astfel să îl atașezi pe un breloc de chei obișnuit, fără un accesoriu oficial de la Apple, care pornește de la 15 euro.

Există câteva zone pe suprafața AirTag care nu includ circuite electrice, deci nu riști să strici dispozitivul dacă îl găurești. Totuși, ca oricare astfel de „modificare”, există riscuri, așa că nu ar trebui să faceți asta decât dacă înțelegeți că puteți strica dispozitivul. De asemenea, rezistența la apă și praf ar putea fi compromisă.

sursa: iFixit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult