SONDAJ Apple Watch: Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi cred că ceasul Apple a fost un eşec

11.04.2016
SONDAJ Apple Watch: Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi cred că ceasul Apple a fost un eşec
La un an de la lansarea Apple Watch, compania Fluent a realizat un sondaj pentru a vedea cum a fost perceput de piaţă primul ceas inteligent al Apple. La sondajul online au participat 2.578 de adulţi din SUA. 
 
Întrebaţi dacă Apple Watch a fost un produs de succes pentru Apple, 53% dintre respondenţi au ales „nu”. 
 
Citeşte şi: Apple Watch 2 ar putea fi lansat în 2016, cu un design mai compact
 
Majoritatea celor care au răspuns la chestionar (92%) nu deţin un ceas Apple. În tabăra celor care deţin dispozitivul, 77% consideră că acesta a fost un produs de succes, iar aproximativ două treimi dintre ei (62%) doresc să cumpere noua versiune atunci când va fi lansată. 
 
 
Potrivit zvonurilor, Apple Watch 2 ar trebui să fie lansat înainte de luna septembrie, când va fi dezvăluit noul iPhone. Ceasul va veni cu o carcasă cu până la 40% mai subţire decât cea a primei generaţii. 
 
Apple nu a spus câte smartwatch-uri a vândut în primul an, dar firma de cercetare a pieţei IDC estimează că este vorba de 11,6 milioane de unităţi, un număr suficient pentru a-i asigura companiei o cotă de piaţă de 50% pe segment. 
 
Totuşi, vânzările vor scădea la 7,5 milioane de unităţi în 2016, potrivit reputatului analist Ming Chi Kuo de la KGI Securities. Asta din cauza faptului că următorul smartwatch Apple nu va veni cu caracteristici inovatoare, iar în mare parte designul produsului va rămâne neschimbat. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult