Sony intenţionează să lanseze un ceas cu ecran E-Ink în 2015, afirmă Bloomberg

26.11.2014
Sony intenţionează să lanseze un ceas cu ecran E-Ink în 2015, afirmă Bloomberg

Sony a fost unul dintre pionerii industriei accesoriilor inteligente moderne, ceasul LiveView fiind lansat pe vremea când parteneriatul cu Ericsson încă mai era de actualitate. La fel ca toate celelalte companii care s-au avântat în acest domeniu nou, nici Sony nu a reuşit să producă un ceas inteligent cu adevărat remarcabil, însă compania speră să lanseze un model cu ecran E-Ink care va se va concentra pe design, nu pe bogăţia de funcţii.

Conform unei informaţii neoficiale publicată de către Bloomberg, Sony intenţionează să lanseze în cursul anului viitor un ceas care va abandona ecranul TFT în favoarea hârtiei electronice E-Ink. Sursa citată de Bloomberg afirmă că hârtia electronică nu va fi folosită doar pentru fabricarea ecranului, ci va acoperi şi brăţara nedetaşabilă, spaţiul suplimentar urmând să fie folosit pentru afişarea diverselor informaţii suplimentare sau pentru particularizarea aspectului.

În acest moment nu există nici o informaţie suplimentară despre natura hârtiei electronice care va fi folosită de către Sony, însă sursa citată afirmă că este vorba de un produs dezvoltat intern aflat încă în teste, deci sunt şanse să vedem ceva mai interesant decât banalul E-Ink monocromatic pe care-l ştim. Viitorul produs Sony este cel de-al doilea ceas inteligent cu ecran E-Ink de care auzim în cursul ultimei săptămâni, o companie japoneză anunţând de curând lansarea unei campanii pentru colectarea fondurilor necesare dezvoltării ceasului FES.  

Bloomberg afirmă că viitorul ceas de la Sony este dezvoltat în cadrul unei divizii Sony care are ca scop lansarea unor produse noi inovatoare. Creată de către actualul manager Kaz Hirai, această divizie pare să-şi tragă seva din iniţiativa internă Seed Acceleration Program, care încurajează angajaţii Sony să propună idei pentru dezvoltarea unor noi tipuri de produse.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News