Swiss Alp Watch, clona Apple Watch cu preţ de 25000 dolari care nu arată decât ora exactă

07.01.2016

Creat de H. Moser & Cie, un producător elveţian de ceasuri de lux,  Swiss Alp Watch arată exact ca accesoriul Apple Watch însă  nu are aproape nimic în comun cu tehnologia modernă.

Descris pe website-ul companiei drept o ˝declaraţie„ împotriva trend-ului smartwatch, Swiss Alp Watch există pentru a arăta cum ceasornicăria tradiţională are încă un viitor şi reprezintă, de fapt, viitorul ceasurilor de mână.

În timp ce utilizatorii Apple Watch au la dispoziţie ˝feţe de ceas„ virtuale redate pe ecranul color, Swiss Alp Watch este în fapt un ceas cât se poate de autentic, lucrat cu minuţiozitate în atelierul unor ceasornicari pricepuţi.

În corpul cu formă rectangulară ce respectă întocmai trăsăturile dispozitivului Apple, propus şi el ca accesoriu de lux, Swiss Alp Watch adăposteşte însă un ceas mecanic veritabil, ale cărui măruntaie pot fi admirate prin capacul din sticlă aplicat peste partea din spate.

Lucrat manual şi produs într-o serie limitată de numai 50 bucăţi, Swiss Alp Watch este genul de imitaţie pentru care se pot găsi oricând doritori, preţul de 24900 dolari – mult peste nivelul celui mai scump model Apple Watch –  servind ca o mărturie pentru statutul de accesoriu de lux.

H. Moser & Cie - Swiss Alp Watch

Pentru moment, avocaţii Apple nu au reacţionat la gestul companiei elveţiene, copierea flagrantă a designului Apple Watch părând mai degrabă o formă de flatare, de natură să nu afecteze prea mult imaginea de brand sau vânzările acestuia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult