Tânără, filmată dezbrăcată, în timp ce alăpta. Dispozitivul neașteptat folosit de hacker

06.02.2023
Tânără, filmată dezbrăcată, în timp ce alăpta. Dispozitivul neașteptat folosit de hacker

O tânără din Germania, mamă a unui copil de 1 an, crede că a fost filmată pe ascuns în timp ce umbla goală prin casă după duș și în timp ce își alăpta copilul. Dispozitivul folosit de hacker a fost un baby monitor.

Victoria Mihailenko, în vârstă de 25 de ani, a auzit un bărbat vorbind și gemând atunci când a deschis aplicația camerei de supraveghere a copilului. În acel moment, tânăra a realizat că cineva s-a conectat pe ascuns la aparatul de monitorizare.

Camera de supraveghere pentru bebeluși folosită de Victoria Mihailenko.

Modelul folosit de femeie, care este o fostă Miss Turingia, era Lollipop Smart Baby Camera. Ea a mers să verifice setările dispozitivului după ce într-o zi a auzit-o pe fetița ei plângând, dar aparatul nu a alertat-o prin intermediul aplicației dedicate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria (@victoriaselivanov)

Imediat după ce a auzit vocea de bărbat, Victoria Mihailenko a oprit dispozitivul și a alertat poliția. Tânăra a publicat pe o rețea de socializare un clip video în care aparent se aude vocea celui care a compromis sistemul.

Citește și: Tânără, pozată de un aspirator robot în timp ce stătea pe toaletă. Imaginile, încărcate pe internet

Mihailenko este sigură că hacker-ul a obținut imagini compromițătoare cu ea, deoarece spune că a mers deseori dezbrăcată prin fața dispozitivului după ce a ieșit de la duș.

Femeia a contactat și producătorul aparatului, din Taiwan, care a negat existența unor vulnerabilități. Compania i-a sugerat să schimbe parola de la rețeaua Wi-Fi, pe motiv că ar fi fost slabă. Mai mult, reprezentanții firmei i-au cerut să își retragă acuzațiile.

Tânăra, care este destul de populară pe rețelele de socializare, a primit dispozitivul de la producător în schimbul unor servicii de promovare online.

Potrivit experților, un hacker poate accesa destul de ușor dispozitivele de tip baby monitor, care au majoritatea securitate slabă.

Sursa: Yahoo! News

Citește și: Studentă, filmată cu o cameră spion. Cum te poți proteja de o astfel de amenințare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult