Studentă, filmată cu o cameră spion. Cum te poți proteja de o astfel de amenințare

26.10.2021
Studentă, filmată cu o cameră spion. Cum te poți proteja de o astfel de amenințare
Foto: captură de ecran

O studentă a descoperit că a fost filmată pe ascuns de la fereastra dormitorului său. Jenna Busch, studentă la University of Central Florida (UCF), a găsit, în exteriorul ferestrei, o cameră spion de mici dimensiuni.

„Am văzut o lumină verde intermitentă prin fereastra mea. Am fost îngrozită. Nu am știut ce să fac”, a declarat ea. Tânăra locuiește într-un complex rezidențial în care accesul este restricționat.

Cel suspectat că a pus camera este Vernon Crider, un bărbat în vârstă de 54 de ani. Acesta este un fost pilot de la compania aeriană Frontier Airlines care a stat o vreme în complexul rezidențial.

Modelul respectiv de cameră poate filma timp de 150 de minute cu bateria încărcată complet.

Jenna a urmărit înregistrările făcute de camera găsită și din fericire nimic compromițător nu a fost surprins de dispozitiv. „Am fost foarte norocoasă că am văzut-o”, a spus ea.

Cum te poți feri de o cameră spion

Bobby Brown, reprezentantul unui magazin care vinde astfel de produse, a declarat că există dispozitive speciale care pot descoperi camerele ascunse. Acestea se numesc lens finder (trad.: căutător de lentile). Utilizatorul se uită prin vizor, iar când aparatul detectează o lentilă apare un punct luminos acolo unde se află aceasta.

Un astfel de gadget costă 145 de dolari, potrivit lui Brown.

În România, astfel de dispozitive se găsesc la prețuri cuprinse între 140 și peste 1.000 de lei.

Iată cum funcționează un detector de camere ascunse:

 

Sursa: FOX35 Orlando

CITEȘTE ȘI:

Un manager de restaurant a fost concediat după ce și-a filmat, timp de un an, colegele care se schimbau, cu camera ascunsă

Un poliţist a fost arestat după ce a filmat cu camera ascunsă o adolescentă în fustă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult