Viitoarele ceasuri inteligente Samsung vor oferi control prin gesturi şi recunoaşterea textului

27.05.2014
Viitoarele ceasuri inteligente Samsung vor oferi control prin gesturi şi recunoaşterea textului

Samsung a ales să motorizeze primul său smartwatch cu o versiune particularizată a platformei Android, însă a preferat să opteze pentru Tizen în cazul celei de-a doua generaţii a gamei sale de accesorii inteligente. Compania a afirmat însă că va utiliza şi Android Wear, noua platformă Google care este special concepută pentru aceste produse, iar câteva brevete recente ne arată că sud-coreenii intenţionează să implementeze şi multe opţiuni suplimentare interesante.

Conform schiţelor ataşate cererilor de brevet, compania intenţionează să opteze pentru un ecran rotund, la fel ca rivalii de la Motorola, care au anunţat interesantul Moto 360. Compania a lansat până acum doar ceasuri inteligente cu ecran rectangular, însă Android Wear este optimizat şi pentru ecrane rotunde, iar Samsung pare decisă să profite de acest lucru. În plus, acest ecran va fi aprins în permanenţă, oferind astfel un mod de lucru mai apropiat de cel al unui ceas tradiţional.

Cea mai interesantă noutate specificată în brevetele depuse de către companie este controlul prin gesturi. Viitorul sau viitoarele ceasuri inteligente de la Samsung vor fi capabile să recunoască mai multe mişcări făcute cu încheietura mâinii, fiecare dintre acestea putând fi asociată cu o acţiune. În prezent, produsele Gear recunosc o singură interacţiune de acest fel, aceasta fiind asociată cu activarea ecranului.

Brevetele Samsung specifică încă un mod de control, care va folosi o cameră video frontală şi va recunoaşte gesturile făcute cu mâna sau cu degetul. Astfel de facilităţi au fost implementate în telefoane mobile, laptopuri sau console pentru jocuri, însă Samsung intenţionează să aducă  rutinele de recunoaştere a gesturilor direct în accesoriul de la încheietura mâinii. Pe lângă aceste două opţiuni pentru control, brevetele Samsung specifică şi prezenţa unei role circulare în jurul cadranului, care va putea fi utilizată pentru diverse activităţi, cum ar fi de pildă derularea conţinutul afişat.

Viitoarele ceasuri inteligente Samsung vor folosi camera foto pentru recunoaşterea codurilor de bare, a imaginilor sau a textului, în acest ultim caz putându-se implementa inclusiv rutine software pentru traducerea automată. Ceasurile vor încorpora un set complex de senzori, iar designul va permite purtarea lor în moduri diferite şi interpretarea diferită a datelor culese în aceste moduri de lucru.

Fiind vorba doar de un brevet, nimeni nu ne poate garanta că produsele care vor încorpora aceste tehnologii vor apărea în viitorul apropiat. Ţinând însă cont de multitudinea de tehnologii testate de Samsung, compania pare încrezătoare în viitorul acestei pieţe aflate abia la început. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News