William English, coinventatorul mouse-ului, a murit

03.08.2020
William English, coinventatorul mouse-ului, a murit

William English, coinventatorul mouse-ului de computer, a murit la vârsta de 91 de ani. Decesul a fost cauzat de probleme la sistemul respirator, potrivit soției lui, Roberta.

„Bill” English a dezvoltat dispozitivul împreună cu Douglas Englebart, pe când cei doi lucrau la Stanford Research Institute (acum SRI International).

Deși Englebart a fost creditat de multe ori singur pentru invenție, English este cel care a reușit să pună toate ideile partenerului său vizionar în practică.

Inginerul a construit mouse-ul după o schiță realizată de Englebart, căruia i-a fost dificil să le explice celor din jur ce dorea să facă. Din fericire pentru el, English, care era un inginer foarte talentat, l-a înțeles.

Prototipul primului mouse (Foto: Wikipedia)

Dispozitivul a fost prezentat public în 1968, iar astăzi este un accesoriu fără de care foarte mulți oameni nu pot lucra.

Influența cuplului William English – Douglas Englebart în tehnologie este uriașă

Mouse-ul a revoluționat interfețele grafice pentru controlul computerelor, iar sistemele de operare de astăzi, inclusiv iOS și Android, au la bază principiile celor doi ingineri.

Englebart a prezentat invenția în cadrul unui eveniment numit „Mother of All Demos”. „Arăta cum o interfață de computer putea – și trebuia – să arate”, a declarat Doug Fairbairn, directorul Computer History Museum din California.

Ulterior, English a lucrat pentru Xerox PARC și Sun Microsystems. Fostul lui coleg Douglas Englebart a murit în 2013, la vârsta de 88 de ani.

Via Engadget, New York Times

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult