Xiaomi MiBand 2: Display OLED, senzor de puls şi preţ foarte mic

02.06.2016
Xiaomi MiBand 2: Display OLED, senzor de puls şi preţ foarte mic

Xiaomi Mi Band a fost un dispozitiv neaşteptat, intrând pe piaţă la un preţ cu mult sub cel al concurenţei. Acesta a rămas aproape neschimbat timp de doi ani, singurul său upgrade fiind modelul Mi Band Pulse, care a primit în plus un senzor de puls. Astăzi, compania chineză a anunţat cea de-a doua variantă a brăţării de fitness, aceasta fiind o evoluţie firească, cu destule adiţii încât să merite upgrade-ul pentru utilizatorii primei generaţii.

Noul MiBand 2 vine cu un nou design, suprafaţa metalică de pe partea din faţă a dispozitivului fiind înlocuită cu o suprafaţă din plastic, care acoperă un display OLED. În partea de jos a fost amplasat un buton care facilitează conectarea la un smartphone şi activează diversele funcţii ale sale. În continuare, MiBand 2 măsoară numărul de paşi şi calculează numărul de calorii arse prin efort, poate monitoriza somnul utilizatorului, dar poate oferi şi informaţii despre puls, graţie senzorului amplasat în partea inferioară a dispozitivului.

Asemeni Apple Watch, MiBand 2 dispune de o funcţie care încurajează utilizatorul să se mişte din când în când atunci când stă pe loc un timp îndelungat, acesta integrând şi un mic motoraş pentru vibraţii. Cei care dispun de smartphone-uri Xiaomi beneficiază şi de o funcţie mai specială, care dezactivează parola atât timp cât cele două dispozitive sunt conectate. În cazul în care brăţara de fitness nu este detectată, parola este din nou activată.

Conform Xiaomi, MiBand 2 va oferi o autonomie de 20 de zile (cu 10 zile mai puţin decât generaţia MiBand 1), este rezistent la apă şi praf, iar brăţările din silicon vor putea fi schimbate. MiBand 2 se lansează în china pe 7 iunie, la un preţ echivalent cu 23 de dolari, cu 5 dolari mai mult decât generaţia precedentă.

Citeşte şi Xiaomi MiBand Pulse: cea mai ieftină brăţară cu senzor pentru puls

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult