Xiaomi MiBand Pulse: cea mai ieftină brăţară cu senzor pentru puls

09.11.2015
Xiaomi MiBand Pulse: cea mai ieftină brăţară cu senzor pentru puls

Xiaomi este o companie care reuşeşte să aducă pe piaţă produse calitative şi ieftine, brăţara de fitness MiBand oferind performanţă comparabilă cu cele ale concurenţei, la o fracţiune din preţ. Desigur, aceasta integra doar funcţionalitate de bază, măsurând numărul de paşi şi orele de somn, însă generaţia a doua de a dispozitivului, MiBand Pulse, vine cu funcţionalitate găsită în general pe ceasuri inteligente: monitorizare a pulsului.

MiBand Pulse a fost în lumina reflectoarelor în timpul verii, fiind scăpate pe internet imagini şi detalii despre acesta sub numele de MiBand 1S. În termeni de design, noua brăţară de fitness arată apropape la fel ca cea din prima generaţie, diferenţa fiind pe spatele dispozitivului. Aici a fost integrat un senzor pentru măsurarea numărului de bătăi ale inimii pe minut, care va avea noi aplicaţii în monitorizarea efortului utilizatorului.

Cu ajutorul lui MiBand Pulse, aplicaţiile compatibile vor putea calcul mult mai uşor consumul de calorii şi vor putea face diferenţa între paşii făcuţi în mers şi paşii rezultaţi din alergare. Noul MiBand de la Xiaomi va folosi aceeaşi aplicaţie Mi Fit, disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS. Spre diferenţă de predecesorul său, MiBand Pulse va putea fi utilizat doar 20 de zile la o singură încărcare (faţă de 30). Motivul este folosirea unui acumulator similar, de 45 mAh, care trebuie să alimenteze şi senzorul de puls.

Preţul este însă cel mai interesant aspect al lui MiBand Pulse. Acesta va putea fi cumpărat în China la preţul de 99 yuan, echivalentul a 15 dolari, în timp ce vechiul model se ieftineşte la 69 yuan, adică aproximativ 10 dolari americani. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult