Xiaomi prezintă Smart Glasses, ochelari inteligenți cu Android și display microLED

14.09.2021

Se pare că piața este în sfârșit pregătită să mai dea o șansă ochelarilor inteligenți, mai multe companii făcând în ultima perioadă anunțuri despre noile lor produse din această categorie. După Facebook, care a anunțat ochelari inteligenți cu camere foto și redare audio alături de Ray-Ban, Xiaomi încearcă să ofere o alternativă pe acest segment cu un concept: Xiaomi Smart Glasses. Spre diferență de eforturile recente în domeniu, aceștia folosesc și un ecran pentru afișarea de informații pe lentile.

Xiaomi Smart Glasses sunt realizați pentru a înlocui un smartphone în viitor

Spre diferență de ochelarii de la Snapchat sau Facebook, Xiaomi nu vinde încă acești ochelari, pentru că, cel mai probabil, încă nu funcționează așa cum sunt prezentați în clipul oficial. Ideea din spatele ochelarilor Xiaomi este că aceștia ar putea în viitor să înlocuiască complet un smartphone, oferind o proiecție a ecranului pe lentile, posibilitatea de a prelua apeluri, navigație, traduceri și posibilitatea de a realiza fotografii.

De fapt, toate aceste funcții erau disponibile chiar și pe Google Glass, primii ochelari inteligenți de la Google din 2013. Diferența este că Xiaomi încearcă să construiască o pereche de ochelari de sine stătători pentru viitor, pe când Glass de la Google era mai degrabă un accesoriu pentru telefon, asemeni unui smartwatch.

Xiaomi Smart glasses

Xiaomi propune pentru acești „Smart Glasses” un display microLED monocrom, de culoare verde, de 0,13”, mai mic decât un bob de orez. Ecranul proiectează imaginea într-un obiectiv foto, iar aceasta ajunge în lentila ochelarilor, oferind senzația că imaginea este proiectată în fața utilizatorului pe ecran mult mai mare. La interior, Xiaomi folosește momentan un procesor quad-core bazat pe arhitectura ARM. Desigur, la baza software-ului se regăsește sistemul de operare Android de la Google. Camera foto integrată folosește un senzor de 5 megapixeli, la fel ca ochelarii Facebook.

Desigur, nu avem o dată de lansare sau un preț, întrucât Xiaomi Smart Glasses cu siguranță nu va ajunge pe piață în acest format. Compania dorește doar să comunice faptul că lucrează la această tehnologie și că ne putem aștepta în viitor la un astfel de produs. Ceea ce prezintă compania aici nu este însă foarte ambițios, oferind cam aceleași capabilități pe care le-am văzut pe astfel de produse în ultimii zece ani.

Xiaomi Smart glasses screenshot

sursa: Xiaomi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult