Apple a stabilit data WWDC. Sunt așteptate headset-ul VR și iOS 17 în cadrul conferinței de început

30.03.2023
Apple a stabilit data WWDC. Sunt așteptate headset-ul VR și iOS 17 în cadrul conferinței de început

Apple a anunțat oficial data la care va avea loc WWDC în 2023, evenimentul la care sunt așteptate câteva anunțuri majore. Ultima dată când am văzut hardware pe scena WWDC a fost atunci când a fost anunțată trecerea de la procesoare Intel pe arhitectură x86 la Apple Silicon pe ARM, iar acum această scena va găzdui, cel mai probabil, lansarea dispozitivului de realitate virtuală Reality One/Pro. Tot aici sunt așteptate detaliile despre noile versiuni de sisteme de operare pentru dispozitivele din celelalte categorii.

WWDC 2023 ar putea fi unul dintre cele mai importante evenimente Apple ale anului

Worldwide Developers Conference, sau WWDC, este conferința anuală pe care Apple o organizează pentru a aduce într-un singur loc dezvoltatorii de software care activează pe platformele sale. Aceasta va avea loc între 5 și 9 iunie În ultimii câțiva ani, însă, WWDC a avut loc în format virtual, de la distanță, iar anul acesta nu se schimbă nimic față de pandemie. Participanții vor putea să intre și să asiste la prezentări și seminarii de oriunde din lume. Doar în prima zi va exista un eveniment fizic în cadrul sediului central Apple, Apple Park.

Această prezentare, care pornește evenimentul, se zvonește că va include anunțul dispozitivului Reality One, cu o prezentare impresionantă, alături de anunțul și detalierea experienței software cu acesta. Apple va dezvolta ceva numit xrOS (mixed reality OS sau reality OS), care va sta la baza noului dispozitiv. Tot aici vom afla toate noutățile despre iOS 17, iPadOS 17 și restul de versiuni de software pentru Apple Watch, Mac și Apple TV.

Deși nu erau așteptate foarte multe upgrade-uri la nivel software pentru anul 2023, zvonurile recente spun că Apple s-ar fi răzgândit și că iPhone-urile vor primi câteva schimbări la nivelul interfeței după noul update. La scurt timp după anunțurile de pe scenă, dezvoltatorii software vor putea descărca și instala noile update-uri pe dispozitive de test. Tradițional, asta înseamnă că la câteva săptămâni distanță în timpul verii, cei mai „curajoși”, care sunt dispuși să riște puțină stabilitate, vor putea să descarce aceste versiuni beta pe dispozitivele lor, în cadrul sesiunilor de Public Beta.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult