Microsoft primește aprobarea de a achiziționa Activision Blizzard

15.10.2023
Microsoft primește aprobarea de a achiziționa Activision Blizzard

Microsoft a primit undă verde pentru a finaliza achiziția producătorului de jocuri Activision Blizzard. Această mișcare, evaluată la 68,7 miliarde de dolari, a fost aprobată de Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie.

Aprobarea vine în urma restructurării recente a acordului de către Microsoft, în care drepturile de gaming în cloud pentru jocurile existente și viitoare ale Activision Blizzard sunt transferate la Ubisoft.

„CMA a decis să-i acorde consimțământul Microsoft Corporation (Microsoft) pentru a achiziționa Activision Blizzard, Inc. (Activision)”, se arată într-o declarație a CMA.

Concesia făcută de Microsoft este descrisă de CMA ca o „schimbare de joc” care va promova concurența în piața de gaming în cloud, aflată în plină expansiune. Sarah Cardell, CEO al CMA, a subliniat că această mișcare asigură că Microsoft nu va avea un monopol în această piață esențială.

Ultimul obstacol în procesul de achiziție a fost rezolvat!

Brad Smith, vicepreședinte și președinte la Microsoft, și-a exprimat entuziasmul față de decizia CMA, evidențiind faptul că aceasta reprezintă ultimul obstacol în procesul de achiziție, care va beneficia jucătorii și industria jocurilor la nivel global.

CEO-ul Activision Blizzard, Bobby Kotick, a transmis un mesaj angajaților săi anunțând vestea și subliniind entuziasmul companiei față de următorul capitol alături de Microsoft.

Decizia CMA vine după luni de încertitudini, în care autoritatea a încercat inițial să blocheze tranzacția în aprilie din cauza preocupărilor legate de gaming-ul în cloud. După discuții productive cu CMA, Microsoft și Activision Blizzard au decis să extindă termenul limită pentru acordul de fuziune până pe 18 octombrie.

Obligațiile Microsoft față de Comisia Europeană vor permite consumatorilor din țările UE să folosească „orice servicii de streaming de jocuri în cloud alese” pentru toate jocurile PC și console Activision Blizzard pentru care dețin o licență. Conform noii structuri, Microsoft nu va controla drepturile de gaming în cloud pentru Activision Blizzard în afara piețelor UE, acestea urmând să fie dobândite de Ubisoft pentru o perioadă de 15 ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult