Urmărește live evenimentul Apple WWDC 2023: iOS 17, dispozitiv VR și alte surprize. VIDEO

05.06.2023

Astăzi, 5 iunie, Apple va da startul WWDC 2023, evenimentul dedicat dezvoltatorilor software pentru platformele sale. Compania organizează un eveniment care va fi transmis și live cu această ocazie, iar prezentarea principală ar trebui să conțină câteva anunțuri foarte importante.

Apple pregătește pentru WWDC un dispozitiv VR și iOS 17

Pentru a urmări evenimentul nu trebuie decât să apăsați pe butonul play al player-ului video din acest articol. Transmisia va începe la ora 20:00 a României și va dura probabil câteva ore. Asta pentru că față de anunțurile obișnuite pentru o nouă generație iPhone sau iPad, care durează între o oră și maximum două ore, Apple are multe anunțuri de parcurs la WWDC.

Sunt așteptate anunțuri pentru un dispozitiv de realitate virtuală (VR) de la Apple, care se zvonește că s-ar numi Reality Pro. Acesta este așteptat cu un preț imens, dar și cele mai avansate componente de pe un dispozitiv de acest fel. Alături de Reality Pro, Apple ar trebui să anunțe și xrOS, sistemul de operare pentru dispozitive „mixed reality”, care va rula pe acesta.

Unele zvonuri recente sugerează că vom vedea și noi modele de computere echipate cu procesoare performante M2 Max și M2 Ultra, precum un nou Mac Pro sau Mac Studio. Alte zvonuri vorbeau despre dezvăluirea cipului M3, care ar fi primul cu arhitectură pe 3nm de la TSMC.

Tradițional la WWDC vedem însă noi versiuni ale sistemelor de operare Apple și noutățile pe care acestea le vor aduce din toamnă. iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, macOS 14 și watchOS 10 vor fi cu siguranță în centrul atenției. Odată cu terminarea evenimentului, dezvoltatorii software vor avea la dispoziție și primele versiuni beta ale acestor sisteme de operare, în timp ce utilizatorii de rând primesc acces la acestea mai târziu, de regulă prin luna iulie.

Probabil că Apple nu va „lansa” nimic dintre cele anunțate imediat, majoritatea produselor hardware și software noi urmând a debuta abia spre sfârșitul anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult