Aplicația de apeluri video Google Duo va înceta să funcționeze pe anumite telefoane

24.01.2021
Aplicația de apeluri video Google Duo va înceta să funcționeze pe anumite telefoane

Se pare că Google își dorește puțin mai mult control asupra platformei Android, așa că va limita accesul la aplicațiile sale standard de pe dispozitive care nu sunt certificate oficial. Asta înseamnă că dispozitivele care rulează versiuni fără Google Play Services, precum cele din China, nu vor mai putea să folosească aplicațiile de comunicare ale companiei. Pe lângă aplicația standard de mesaje, folosită pentru SMS-uri și Google Duo, aplicația de chat video, va fi limitată în curând.

Serviciul Duo, doar pentru telefoane cu certificare Google

Deja știam că aplicația Messages de la Google nu va mai funcționa pe dispozitive fără certificare oficială și fără servicii Google începând cu data de 31 martie, însă acum aflăm că și Google Duo va avea o soartă similară. Duo a fost lansat în urmă cu doar câțiva ani și a devenit rapid aplicația dominantă de chat video între utilizatorii de Android, în mare parte datorită integrării în sistemul de operare. Ajută și faptul că aceasta vine și pe alte platforme, precum televizoarele inteligente de la Samsung cu sistem de operare Tizen.

Începând cu versiunea 123, utilizatorii care rulează Google Duo pe telefoane fără certificare primesc un mesaj care îi atenționează că nu vor mai putea să folosească aplicația în curând. Pentru a se asigura că nu pierd datele stocate în aceasta, Google încurajează salvarea conținutului înainte ca Duo să refuze să mai funcționeze pe acel dispozitiv.

Spre diferență de Messages, compania nu oferă un termen pentru momentul în care Google Duo nu va mai rula pe astfel de dispozitive. Probabil cei mai afectați vor fi utilizatorii de smarphone-uri Huawei lansate în ultimii doi ani, care foloseau Duo sub EMUI, cu aplicația descărcată din surse alternative.

sursa: 9to5Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult