Aplicația de căutare Google primește interfață întunecată, dar nu pentru toată lumea

19.05.2020
Aplicația de căutare Google primește interfață întunecată, dar nu pentru toată lumea

Aplicația mobilă de căutare Google primește interfață întunecată începând de astăzi, pentru versiunile de Android și iOS.

În cazul în care telefoanele au setat la nivel de interfață modul întunecat, în Android 10 sau iOS 13, atunci și aplicația va fi implicit în dark mode. În caz contrar, funcția va putea fi găsită în setări, transmite MacRumors.

Modul întunecat este disponibil doar pentru cei care au sisteme de operare Android 10, iOS 12 sau versiuni mai noi, în cazul Apple.

În imaginea de mai jos puteți vedea cum arată interfața aplicației:

Funcția va fi disponibilă treptat pentru toți utilizatorii.

Modul întunecat este mai prietenos cu ochii și oferă un consum de energie mai scăzut pe smartphone-urile cu ecrane OLED.

Google oferă modul întunecat în câteva zeci de aplicații, printre care și Gmail, YouTube, Drive, Play Store, Messages, Contacts sau Authenticator.

La fel ca și în cazul aplicației Google Search, la unele dintre titlurile enumerate mai sus interfața întunecată poate fi activată doar în Android 10.

Majoritatea utilizatorilor de Android nu au acces la dark mode în multe aplicații

Majoritatea utilizatorilor de Android, care rulează sisteme de operare mai vechi, nu au acces la dark mode în foarte multe aplicații. Potrivit firmei de cercetare StatCounter, în aprilie 2020 doar 16,12% din telefoanele cu sistem de operare Android aflate în uz aveau instalat Android 10. Cea mai populară versiune era de departe 9.x Pie, cu o cotă de piață de 37,4%.

Prin comparație, în cazul Apple, procentul dispozitivelor care rulează versiunea 12 sau una mai nouă a iOS era de peste 95%.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult