Aplicația Google Messages primește reacții și un editor foto

23.07.2020
Aplicația Google Messages primește reacții și un editor foto

Google continuă să îmbunătățească aplicația Messages din Android, pentru a o tranforma într-o alternativă la iMessages de la Apple.

Google Messages a primit acum suport pentru reacții și un editor foto. Pot folosi noile funcții cei care au activat serviciul RCS în aplicație.

Pentru a activa RCS în Messages, utilizatorii trebuie să meargă la Settings, apoi la Chat features. Acolo trebuie bifată opțiunea „Enable chat features”. Serviciul este suportat în România de operatorii telecom Orange, Vodafone și Telekom.

La fel ca și în Facebook Messenger, oamenii pot reacționa la un mesaj ținând degetul apăsat pe el, potrivit Google.

În ceea ce privește editorul foto, acesta este unul simplu, cu funcții de bază. Utilizatorii pot pune sau desena text pe imagini.

Mai mult, utilizatorii pot iniția acum apeluri video direct din Messages, prin intermediul butonului care apare în colțul din partea de sus a ecranului. După ce este apăsat, acesta deschide aplicația Duo. În cazul în care nu este instalată pe dispozitiv, utilizatorul este dus în magazinul virtual Google Play.

Toate noile funcții sunt disponibile în cea mai recentă versiune a aplicației.

Messages încă nu oferă criptare end-to-end

O caracteristică importantă care îi lipsește încă aplicației și afectează viteza de adopție a Messages este criptarea la ambele capete. Se pare că Google lucrează la asta.

Prin criptarea completă, numită şi criptare la ambele capete sau end-to-end, informaţiile sunt criptate şi la nivel local, nu doar pe traseu, pe dispozitivele de pe care sunt trimise şi pe cele pe care ajung.

Produse concurente – precum iMessages, WhatsApp, Telegram sau Signal – oferă această caracteristrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult