Aplicația Google Phone le va spune utilizatorilor de ce îi sună unele companii

28.06.2020
Aplicația Google Phone le va spune utilizatorilor de ce îi sună unele companii

Utilizatorii aplicației Google Phone vor afla în curând motivul pentru care îi sună unele companii, înainte să răspundă la apeluri.

Într-o pagină de suport, descoperită de publicația Android Police, este detaliată noua caracteristică, care urmează să fie disponibilă într-o versiune viitoare a aplicației de telefon cu care sunt livrate smartphone-urile Pixel și cele din programele Android One și Android Go. Google Phone este oferită pe telefoane și de producători care nu sunt înrolați în aceste programe, precum ASUS.

Funcția, numită „Verified Calls” (trad. – „Apeluri Verificate”), le va permite companiilor să transmită către serverele Google numerele lor de telefon, numărul de telefon al persoanei care va fi sunată și motivul pentru care aceasta va fi contactată. Astfel, de exemplu, o companie îl poate informa pe un utilizator, chiar în ecranul de apel, printr-un mesaj, că îl sună pentru a pune la punct detaliile livrării unui produs. Alte exemple: „Te sunăm pentru a confirma comanda făcută pe site-ul X” sau „Avem o promoție pentru tine la serviciul de internet”.

Aplicația Google Phone nu este compatibilă cu orice smartphone Android

Caracteristica va fi pornită implicit în aplicație pentru utilizatori, dar nu va funcționa pentru cei care nu și-au adăugat numărul de telefon în Contul Google.

Verified Calls nu va funcționa, evident, nici pentru cei care nu au aplicația instalată pe telefon. Aceasta poate fi descărcată din Google Play, dar nu este compatibilă cu multe dispozitive, inclusiv unele de la liderul pieței, Samsung.

Google promite că șterge de pe server mesajul și numărul de telefon al utilizatorului la doar câteva minute după ce a primit un apel verificat. Mai mult, caracteristica va putea fi dezactivată de utilizator din setările aplicației.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News