Aplicația Google Photos pentru Android primește un nou editor de imagini

01.10.2020
Aplicația Google Photos pentru Android primește un nou editor de imagini

Cu ocazia evenimentului de lansare Pixel 5, Google a anunțat noi opțiuni pentru editarea pozelor încărcate pe platforma Google Photos, sub forma unei selecții de filtre automate care promit să îmbunătățească aspectul imaginilor folosind algoritmi de inteligență artificială.

Google Photos primește filtre mai avansate pentru optimizarea imaginilor

Google pregătește extinderea funcției auto-enhance din aplicația Google Photos cu ajutorul tehnologiilor machine learning, un nou set de filtre automate promițând rezultate de și mai bună calitate prin analizarea contextuală a pozelor supuse editării. Astfel, utilizatorii vor putea ajusta luminozitatea, contrastul și obține portrete cu efect de profunzime la apăsarea unui singur buton, rezultatul obținut fiind de fiecare dată perfect. Și mai multe filtre de tip Enhance și Color Pop urmează să fie adăugate în cursul lunilor următoare.

Răspunzând și fotografilor care preferă să-și ajusteze manual pozele, Google a reorganizat interfața de editare în forma unei bare de unelte ce poate fi derulată la partea de jos a ecranului.

Compania oferă și o funcție de iluminare ghidată cu ajutorul tehnologiei AI, numită Portrait Light. Noul filtru poate aplica efecte de iluminare selectivă, simulând surse de lumină și umbre care nu se regăseau în poza inițială. În ciuda numelui ales, acest filtru funcționează cu orice poză din albumele Google Photos, oferind o modalitate comodă pentru rectificarea pozelor mai puțin reușite pe partea de expunere. Singura problemă este că pentru a folosi noua funcție Portrait Light trebuie să achiziționezi mai întâi un telefon Pixel 4a 5G sau Pixel 5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult