Aplicația premium periculoasă pe care mulți utilizatori de telefoane Samsung încă o folosesc

08.12.2021
Aplicația premium periculoasă pe care mulți utilizatori de telefoane Samsung încă o folosesc
Foto: Shutterstock

Mulți utilizatori de smartphone-uri Samsung folosesc o aplicație periculoasă, care vinde informații sensibile oricui este dispus să plătească, avertizează experți în securitate informatică.

Aplicația respectivă, numită Life360, a venit la un moment dat preinstalată pe smartphone-uri Samsung, iar mulți utilizatori au continuat să o folosească și pe modelele mai recente.

Potrivit unei anchete a publicației The Markup, aplicația este folosită de aproximativ 33 de milioane de utilizatori, inclusiv de iOS și alte mărci de smartphone-uri cu Android. Mulți o folosesc pentru a monitoriza mișcările copiilor prin intermediul telefoanelor sau pentru a partaja coordonate geografice cu alte persoane.

Life360 a fost o aplicație premium oferită de Samsung pe familia de smartphone-uri Galaxy S6.

Datele colectate de aceasta sunt vândute, potrivit unor foști angajați, fără ca firma să fie preocupată de modul în care sunt folosite de clienți. Mai mult, un fost inginer de la X-Mode, o companie specializată în localizare precisă, a spus că Life360 este unul dintre cei mai importanți parteneri ai firmei.

Deși nu are voie să facă acest lucru, aplicația vinde chiar și datele obținute de la utilizatorii cu vârste mai mici de 13 ani.

Fondatorul Life360 s-a apărat și a spus că nu știe niciun caz în care un utilizator să fi fost identificat sau localizat pe baza datelor furnizate de compania sa.

Utiliatorii aplicației au posibilitatea să oprească, din setări, vânzarea datelor, însă puțini fac acest lucru.

CITEȘTE ȘI:

Mozilla lansează Firefox 95, echipat cu noi tehnologii de securitate

Aplicațiile preinstalate pe telefoane Samsung, risc de securitate

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult