Aplicația Threads ar putea fi lansată și în Europa. Când va fi disponibilă alternativa Meta la platforma X (Twitter)?

05.12.2023
Aplicația Threads ar putea fi lansată și în Europa. Când va fi disponibilă alternativa Meta la platforma X (Twitter)?

Noua aplicație a celor de la Meta, Threads, ar putea fi lansată și în Europa în luna decembrie. Când ar putea fi disponibilă alternativa la X pentru utilizatorii europeni?

Meta a decis că se va conforma cu reglementările UE privind serviciile online, pentru a face disponibilă aplicație Threads utilizatorilor europeni. Se pare că Meta va face aplicația Threads disponibilă în toată Europa în decembrie și, în conformitate cu politicile UE, va permite utilizatorilor să acceseze platforma fără a fi nevoie să creeze un profil.

Platforma Threads a fost lansată pentru prima dată în cea mai mare parte a lumii în iulie, ca o alternativă la aplicația X (fostul Twitter). Threads a ajuns la 100 de milioane de utilizatori în prima săptămână, dar a înregistrat și scăderi. Platforma deținută de Meta are în prezent aproximativ 73 de milioane de utilizatori activi, comparativ cu cei 365 de milioane de oameni ce folosesc X.

O extindere în UE va crește, fără îndoială, popularitatea aplicației Threads, dar rămâne de văzut în ce mod și în ce măsură. În octombrie, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a prezis că Threads ar putea avea o acoperire de un miliard de utilizatori în următorii câțiva ani.

Instagram, pe care oamenii îl pot folosi pentru a-și crea rapid un cont de Threads, are peste două miliarde de utilizatori activi, dar nu a atins pragul de un miliard decât la opt ani de la lansare. Deocamdată, nu există o dată exactă la care ne putem aștepta pentru lansarea în Europa a aplicației.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult