Meta lansează două instrumente de editare video bazate pe inteligența artificială

17.11.2023
Meta lansează două instrumente de editare video bazate pe inteligența artificială

Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat lansarea a două unelte noi de editare video bazate pe inteligență artificială (AI): Emu Edit și Emu Video. Conform companiei, instrumentele ar putea revoluționa modul în care utilizatorii editează și generează conținut video.

Primul instrument, Emu Edit, permite utilizatorilor să modifice precis imaginile pe baza unor instrucțiuni textuale. Astfel, utilizatorii pot descrie în cuvinte modificările dorite pentru o imagine, iar Emu Edit va realiza automat acele schimbări. Un aspect remarcabil al acestui instrument este că nu necesită selecția manuală a zonei din imagine care trebuie modificată. Cu noul instrument, inteligența artificială va identifica automat subiectul menționat în descriere.

Cel de-al doilea instrument, Emu Video, promite să revoluționeze crearea de conținut video. Cu ajutorul lui Emu Video, utilizatorii vor putea genera videoclipuri pornind de la prompturi textuale, imagini de referință sau o combinație între acestea. Acest lucru înseamnă că ”visele utilizatorilor”, cum ar fi să vadă o pisică plimbându-se pe un skateboard sau un câine dansând pe melodia lor preferată, ar putea deveni realitate prin intermediul acestei tehnologii.

Unde vor fi disponibile cele două instrumente de editare

Deși Meta nu a anunțat o dată exactă pentru lansarea acestor instrumente, compania lucrează la integrarea lor în Facebook și Instagram, astfel încât este de așteptat să devină disponibile în viitorul apropiat. Deși nu se știe exact când vor fi integrate în platforme, compania a anunțat faptul că aceste unelte AI deschid noi oportunități pentru editarea și crearea de conținut video.

Pe lângă aceste instrumente de editare video, Instagram explorează lansarea unei funcții care le-ar permite utilizatorilor să creeze chatboți AI personalizați. Potrivit unui raport TechCrunch, această funcție ar permite personalizarea genului, vârstei, etniei, personalității și intereselor chatbotului. Acești chatboți AI ar putea servi ca asistenți virtuali, oferind suport, sfaturi sau chiar funcționând ca interlocutori pentru idei. După personalizare, utilizatorii vor putea să le dea un nume, să aleagă un avatar și să interacționeze cu ei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult