Apple anunță modificări de prețuri pe App Store. Anumite produse digitale ar putea fi mai ieftine în România

13.01.2022
Apple anunță modificări de prețuri pe App Store. Anumite produse digitale ar putea fi mai ieftine în România

Apple a anunțat modificări de prețuri pentru anumite produse digitale vândute prin intermediul App Store în mai multe țări din lume. În unele prețurile vor crește, iar în altele prețurile vor scădea, în funcție de noile legislații adoptate în fiecare dintre ele. Se pare că România pică în categoria care va vedea prețuri mai mici la anumite cazuri de produse, la care se aplică acum TVA mai mic.

App Store-ul românesc va reduce TVA-ul pentru cărți și publicații digitale

Pentru România, cărțile și revistele vândute prin App Store, probabil prin intermediul Book Store, vor fi încadrate la taxe mai mici. În trecut, acestea aveau aplicate taxe de 19%, în ton cu TVA valabil în țară, însă taxele vor scădea la 5%. Cei care vând conținutul de acest gen prin App Store au opțiunea să nu modifice prețurile, putând astfel să păstreze o parte mai mare din încasări, sau să le ieftinească.

În alte țări, precum Austria, taxele pentru această categorie de produse cresc la 10%, după ce taxele fuseseră reduse temporar la 5%. Letonia scade de asemenea TVA de la 21 la 5% pentru cărți și alte tipuri de publicații.

Sunt câteva țări în care însă taxele vor afecta tot conținutul de pe App Store. Bahrain va vedea o creștere de la 5 la 10% pentru TVA, în timp ce Ucraina va percepe acum TVA din tranzacțiile digitale, deci prețurile vor crește cu 20%. Și Zimbabwe și Oman introduc pentru prima dată TVA pe tranzacții digitale la 5%. Există și scăderi de TVA. În Bahamas, taxele scad de la 12 la 10%, în timp ce Tajikistan scade de la 18 la 15% taxele percepute.

Prețurile vor fi modificate în magazinele afectate în următoarele câteva zile și vor fi vizibile pe dispozitivele utilizatorilor. Unii dezvoltatori au opțiunea de a îngheța prețurile pentru cei care sunt deja abonați la servicii, dar vor trebui să suporte creșterile taxelor din profiturile lor.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult