iBooks s-ar putea transforma în Apple Books, un concurent pentru serviciul Kindle de la Amazon

26.01.2018
iBooks s-ar putea transforma în Apple Books, un concurent pentru serviciul Kindle de la Amazon

Se pare că iOS 11.3 este un software mai important decât ne aşteptam iniţial. Acesta marchează pentru prima dată apariţia unui nou iPad, va aduce funcţii noi precum AirPlay 2, cât şi îmbunătăţirea capabilităţilor ARKit. O nouă informaţie extrasă din versiunea beta a sistemului de operare marchează schimbarea aplicaţiei iBooks în „Books”, ceea ce sugerează că Apple va reîmprospăta acest serviciu.

Bloomberg susţine că Apple lucrează la relansarea serviciului de distribuţie pentru cărţi digitale alături de o nouă versiune nouă a aplicaţiei integrate în iOS. Aceasta va primi un design nou, va renunţa la numele iBooks şi probabil că va adopta nomenclatura nouă pe care am văzut-o în ultima perioadă în produse de genul Apple TV, Apple Music şi Apple Watch. Practic, noul Apple Books ar trebui să reprezinte o concurenţă serioasă pentru Amazon Kindle.

O altă mişcare pe care compania ar putea să o facă în această direcţie este să integreze cărţile audio, prezente momentan în magazinul iTunes tot în aplicaţia Apple Books. În ultima perioadă din ce în ce mai multe elemente ale iTunes Store au fost extrase şi transformate în servicii separate, AppStore fiind primul, fiind urmat apoi de Apple Music şi Podcasts. Întrucât videoclipurile se mută tot în Apple Music, iar cumpărarea de muzică este deja integrată în Apple Music, iTunes Store ar putea dispărea odată cu separarea cărţilor audio şi celorlalte câteva categorii de conţinut pe care le mai oferă.

Probabil că tranziţia la Apple Books va coincide cu lansarea noului iPad „modern”, această categorie de produse fiind mult mai bine orientată către cititul de cărţi decât smartphone-urile. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult