Apple va lansa aplicaţia iTunes şi pe Windows Store

12.05.2017
Apple va lansa aplicaţia iTunes şi pe Windows Store

Începând cu această vară, Microsoft va începe să livreze către parteneri Windows 10S, o versiune limitată a sistemului de operare pentru PC-uri, care nu va permite rularea aplicaţiilor din afara magazinului de aplicaţii Windows Store. Din fericire, compania oferă tuturor dezvoltatorilor posibilitatea de a adăuga pe Store inclusiv aplicaţii „win32” de tip desktop, iar Apple este unul dintre primele companii care confirmă suportul pentru Windows 10S.

iTunes, infama aplicaţie pentru redare de muzică şi sincronizare cu dispozitivele mobile Apple, va fi în curând disponibilă şi prin intermediul Windows Store, pe lângă site-ul oficial Apple. Avantajul acestei versiuni este uşurinţa de instalare, aceasta putând fi căutată cu uşurinţă în Windows Store şi instalată cu un singur click. De asemenea, actualizările aplicaţiei vor putea fi realizate prin intermediul sistemului Microsoft, lucru care va fi apreciat de către cei care s-au săturat de notificări de update-uri prin sistemul proprietar Apple.

Această decizie cu siguranţă a fost luată pentru a oferi utilizatorilor de Windows 10S posibilitatea de a sincroniza muzică pe iPhone-uri şi pentru a putea reda conţinut prin intermediul platformei Apple Music, lucru posibil doar prin intermediul iTunes pe PC-uri cu Windows. Nici Apple şi nici Microsoft nu au vorbit însă despre diferenţele dintre aplicaţia de Windows Store şi cea nativă, sugerând că vor fi identice în funcţionalitate şi design. Acest lucru ar putea fi dezamăgitor pentru cei care sperau la o aplicaţie nouă, cu interfaţă adusă la zi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult