Browser-ul Vivaldi de Android permite acum redarea YouTube în fundal

24.02.2023
Browser-ul Vivaldi de Android permite acum redarea YouTube în fundal

Există acum o nouă metodă prin care utilizatorii de Android pot avea acces la redare în fundal a clipurilor video de pe YouTube, fără să plătească pentru un abonament Premium și fără să apeleze la aplicații modificate precum YouTube Vanced, care deși a fost „închis” de Google, tot nu a dispărut complet. Soluția pare să fie noua versiune a browser-ului Vivaldi pentru Android, care a primit un update important.

Vivaldi oferă acum cea mai simplă soluție pentru a „asculta” YouTube

Dacă ești dispus să renunți la Google Chrome, Opera sau Edge, sau orice alt browser pe care îl foloseai pe mobil în favoarea lui Vivaldi, primești capabilitatea de a păstra clipuri de pe YouTube în redare în fundal. Astfel, poți asculta doar sunetul unui clip, precum un podcast, fără să te uiți și la video, sau poți să asculți muzică de pe YouTube în timp ce faci altceva. De altfel, noua capabilitate nu este realizată special pentru YouTube, putând oferi redare în fundal pentru orice tip de fișier multimedia, fie că este video sau audio. Funcția trebuie activată manual din meniul de setări.

vivaldi play video

Desigur, cei care foloseau Firefox sau Chrome aveau deja astfel de capabilități, însă necesită ceva mai multă „muncă”. Pe Firefox este necesară descărcarea unui plug-in, în timp ce pe Chrome redarea în fundal funcționează doar dacă ceri versinea  de desktop a site-ului.

O altă funcție nouă din Vivaldi este posibilitatea de a bloca implicit redarea automată a clipurilor video. Astfel, dacă ajungi pe o pagină care are integrat un clip video care pornește automat la prima redare, acesta este pus automat pe pauză, oferind utilizatorului posibilitatea de a decide dacă dorește sau nu să îl vadă.

Noul Vivaldi de Android vine și cu posibilitatea de a mări elementele interfeței, cât și cu notificări pentru sincronizarea tab-urilor deschise între dispozitive.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult