YouTube Vanced, aplicația alternativă pentru YouTube fără reclame, nu mai există

14.03.2022
YouTube Vanced, aplicația alternativă pentru YouTube fără reclame, nu mai există

Deși aveau deja la dispoziție YouTube Premium, ca soluție oficială și puțin costisitoare pentru a beneficia de cea mai confortabil experiență YouTube, mulți dintre utilizatorii platformei de video sharing preferau în schimb să instaleze o versiune modificată a aplicației originale, Vanced, care oferă aceleași avantaje ca și serviciul premium, plus unele extra, fără bani.

Acționând, probabil, pe cale judecătorească, Google a obținut retragerea benevolă a aplicației alternativă YouTube Vanced.

Printre avantajele împărțite între plătitorii de abonamente YouTube Premium și cei care instalau pur și simplu aplicația „alternativă” se număra dezactivarea permanentă a reclamelor inserate de obicei în clipurile video, suport pentru redare în fundal și unele extra-uri pe care Google le-a negat cu totul, precum afișarea numărului de Dislike-uri.

Vestea retragerii benevole a YouTube Vanced, anunțată de către dezvoltator pe canalul oficial de Telegram al aplicației, vine fără explicații concrete. Astfel, putem doar presupune că departamentul juridic al Google a avut un rol determinant, gigantul tehnologic desfășurând o veritabilă campanie împotriva aplicațiilor care „căpușează” platformele de conținut administrate de companie.

Anunțul dispariției YouTube Vanced vine după ce dezvoltatorii au anunțat recent o schimbare de nume, aplicația continuând pentru o vreme folosind doar numele Vanced. Urmând retragerii oficiale, utilizatorii actual vor putea folosi în continuare versiunea instalată deja pe telefon și chiar în cerca instalarea ultimei versiuni anunțate, procurând-o pe proprie arăspundere din surse alternative. Însă cu siguranță, Google va aduce în scurt timp modificări la nivel de server, împiedicând accesarea conținutului YouTube folosind versiunea actuală de aplicație.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult