Browserul Chrome primeşte suport pentru redarea de clipuri HDR pe Android

05.12.2017
Browserul Chrome primeşte suport pentru redarea de clipuri HDR pe Android

Ideal, folosit cu un smartphone compatibil ce include ecran HDR, browserul Chrome va putea reda conţinut HDR la calitatea originală, oferind utilizatorilor o experienţă vizuală mai bogată.

Descoperit de un utilizator al forumului XDA Developers, suportul pentru setarea unui spaţiu de culoare extins şi detectarea clipurilor HDR este momentan inactiv, însă odată finalizat acesta va permitere redarea corectă a fluxurilor video HDR distribuite pe diverse website-uri.

Servit de furnizori ca Netflix, Amazon, Hulu, YouTube, Apple şi Google, conţinutul encodat folosind procesare HDR oferă culori mai bogate şi o mai bună evidenţiere a detaliilor, în special pentru scenele care alternează porţiuni iluminate puternic cu regiuni mai întunecoase.

Chiar dacă în afara surselor mai sus menţionate oferta de conţinut HDR este încă modestă, includerea suportului HDR ca dotare standard pentru browsere web va creşte cu siguranţă popularitatea acestuia, rămânând doar ca şi producătorii de dispozitive să se alinieze noilor tendinţe, echipând cu ecrane HDR viitoarele modele smartphone şi tablete.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult