Utilizatorii YouTube au găsit noi alternative după blocarea extensiilor de tip adblock

09.11.2023
Utilizatorii YouTube au găsit noi alternative după blocarea extensiilor de tip adblock

YouTube continuă lupta împotriva uneltelor de blocare a reclamelor, încercând să își convingă utilizatorii să utilizeze un abonament plătit. Unele persoane au renunțat la folosirea extensiilor de tip adblock, pe când altele au descoperit opțiuni mai eficiente de blocare a reclamelor.

Compania a început inițial cu un test limitat, care acum s-a extins la nivel global. O sursă de la Wired sugerează că, în octombrie, sute de mii de utilizatori și-au dezinstalat ad-blockerele, posibil ca reacție la noile măsuri impuse de  YouTube. În același timp, un număr ridicat de utilizatori utilizeaă instrumente alternative de blocare a reclamelor, la care YouTube nu a găsit încă o soluție.

Ce extensii folosesc utilizatorii YouTube pentru a elimina reclamele

AdGuard, un alt ad-blocker popular, obișnuia să aibă aproximativ 6,000 de dezinstalări zilnice pe Chrome. Totuși, între 9 și sfârșitul lunii octombrie, cifra a crescut la 11,000 pe zi, atingând un vârf de 52,000 pe 18 octombrie. Versiunea plătită a AdGuard, care încă funcționează pe YouTube, a atras mai mulți utilizatori, cu instalări de până la 60,000.

Ghostery, un ad-blocker cunoscut pentru browserul Chrome, a înregistrat o creștere de trei până la cinci ori a numărului de instalări.

Pe măsură ce YouTube își continuă lupta împotriva ad-blockerelor, utilizatorii își îndreaptă atenția către alte site-uri alternative. Unii au recurs la Newpipe, un site similar YouTube-ului, dar care afișează videoclipuri fără reclame. Experți ca Krzysztof Modras de la Ghostery avertizează că acțiunile YouTube ar putea duce la dezvoltarea de tactici de blocare a reclamelor mai complexe și pot genera probleme de securitate.

YouTube transmite mesaje de avertizare utilizatorilor săi, cum ar fi „Player-ul video va fi blocat după 3 videoclipuri – Se pare că folosiți un ad-blocker. Redarea video va fi blocată dacă nu dezactivați ad-blockerul.”

Pentru utilizatorii în căutarea unor alternative, extensii precum uBlock Origin funcționează încă pe Firefox. Adblock Plus a oferit și el sfaturi pentru a ocoli măsurile anti-ad-block ale YouTube. Utilizatorii pot lua în considerare și abonarea la YouTube Premium pentru o experiență fără reclame.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult