Chrome pentru Android va evidenția paginile care se încarcă rapid

19.08.2020
Chrome pentru Android va evidenția paginile care se încarcă rapid
Foto: Profimedia Images

Următoarea versiune a browserului Chrome pentru Android va evidenția paginile care se încarcă rapid. Ulterior, acestea ar putea primi o poziție mai bună în rezultatele căutărilor.

Eticheta „Fast page/Pagină rapidă” va apărea în context menu/meniul contextual, atunci când utilizatorul va ține degetul apăsat pe link-ul care duce spre pagină.

Etichetele vor fi bazate pe măsurătorile realizate prin intermediul Core Web Vitals, un set de semnale folosit de Google pentru a stabili poziția unei pagini în rezultatele căutărilor.

Chrome a confirmat, pentru The Verge, că ulterior paginile rapide ar putea avea o poziție mai bună în rezultate.

Chrome 85 va fi prima ediție pe 64 de biți a browserului

Motorul de căutare este o sursă principală de venituri pentru Google, de aceea compania are tot interesul ca paginile afișate să aibă o calitate ridicată. În al doilea trimestru al acestui an, compania a generat vânzări de 21,3 miliarde de dolari, dintr-un total de 38,3 miliarde, din căutări.

Noile etichete vor fi incluse în versiunea Chrome 85, care va fi disponibilă pentru public în săptămânile următoare. Browserul va mai aduce o caracteristică importantă. Aceasta va fi prima versiune pe 64 de biți a Chrome pentru Android.

Totodată, Google a îmbunătățit recent substanțial secțiunea Autofill din browserul mobil. De fiecare dată când utilizatorii vor folosi online un card salvat în aplicație, Chrome le va permite, dacă doresc, să autorizeze procedura folosit o metodă biometrică de autentificare, precum amprenta. Până acum, utilizatorii aveau doar opțiunea să introducă codul CVC al cardului.

Sursa: Chromium Blog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult