CoverScreen OS, aplicația pentru ecranul secundar al pliabilelor, compatibilă acum cu Galaxy Z Flip4

24.08.2022
CoverScreen OS, aplicația pentru ecranul secundar al pliabilelor, compatibilă acum cu Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 nu este un smartphone fundamental diferit față de Z Flip3 de anul trecut, așa că nu este tocmai surprinzător faptul că acesta primește deja suport pentru una dintre cele mai populare aplicații de smartphone-uri pliabile. CoverScreen OS, o aplicație din Google Play Store, care extinde semnificativ funcționalitatea ecranului secundar de pe telefoane pliabile, este acum compatibilă cu noul Flip4, oferind posibilitatea de a trece peste limitările software impuse de Samsung pe micul ecran exterior.

Cei care vor primi Galaxy Z Flip4 în următoarele zile pot deja să îi extindă funcționalitatea

Compania sud coreeană permite acum mai multe activități pe ecranul mic de 1,9” de la exterior, însă pentru a putea rezolva orice implică mai mult de cititul unui mesaj va trebui să deschizi ecranul pliabil. CoverScreen OS permite însă utilizatorilor să ruleze pe acest ecran secundar oricare dintre aplicațiile instalate, chiar dacă acestea nu au fost create special pentru a beneficia de acesta.

Instalarea aplicației este simplă și rapidă, însă va trebui să acceptați mai multe permisiuni decât oferiți de obicei pentru aplicații obișnuite de mobil. Asta pentru că noul CoverScreen OS trebuie să poată să afișeze conținut peste alte aplicații, adică peste Good Lock, aplicația care rulează în mod obișnuit pe ecranul exterior și care oferă interfața de la Samsung.

Desigur, fiind vorba despre o soluție 3rd party, multe dintre aplicațiile obișnuite nu vor recunoaște rezoluția ecranului exterior drept una compatibilă, ceea ce ar putea duce la erori de afișare. Totuși, dacă găsiți combinația perfectă de aplicații compatibile, aceasta ar putea să îmbunătățească experiența de utilizare a dispozitivului. Mai mult, aici pot fi adăugate widget-uri, care pot oferi rapid informații despre aplicațiile instalate.

Tot prin CoverScreen OS poți răspunde la mesaje direct de pe acest ecran, cu mai multe feluri de tastaturi de dimensiuni reduse, poți avea acces la controlul de redare multimedia cu mai multe butoane, sau efecte de iluminare speciale, pentru diverse acțiuni.

Galaxy Z Flip4 se lansează în România vineri, 26 august, alături de modelul Z Fold4.

sursa: Play Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult