Creierul din spatele Google Camera lucrează acum pentru altă companie de tehnologie

21.07.2020
Creierul din spatele Google Camera lucrează acum pentru altă companie de tehnologie
Foto: Profimedia Images

Marc Levoy, omul care a folosit algoritmii pentru a transforma Google Camera într-o aplicație de referință pe piață, lucrează acum pentru Adobe.

Acolo, inginerul va dezvolta o aplicație de cameră universală, a anunțat compania care dezvoltă Photoshop și InDesign, fără a oferi prea multe detalii.

Datorită algoritmilor dezvoltați de echipa lui Levoy, camerele de pe telefoanele Pixel realizează fotografii impresionante, chiar dacă nu au la fel de mulți senzori ca cele de pe smartphone-urile concurente.

Google Camera, fotografii impresionante cu hardware mai simplu

Google a adăugat un al doilea senzor, telephoto, abia pe familia Pixel 4. Prin comparație, primul smartphone Apple cu două camere pe partea din spate a fost iPhone 7 Plus, în 2016.

De altfel, camere mai multe pe un smartphone nu înseamnă automat că dispozitivul respectiv realizează fotografii mai bune. Contează foarte mult tipul de senzor folosit și software-ul care face postprocesarea.

Camera dezvoltată de Adobe va putea fi instalată, cel mai probabil, pe orice smartphone.

Adobe oferă deja o aplicație pentru smartphone numită Photoshop Camera. Potrivit companiei, Levoy va lucra și la dezvoltarea acesteia.

Marc Levoy (Foto: Wikipedia)

Cercetătorul a părăsit Google în luna martie a acestui an, după șase ani în companie. Înainte de a lucra pentru divizia Pixel, Levoy fost cercetător la Universitatea Stanford. Acolo, el a dezvoltat un proiect finanțat de Google care ulterior a devenit serviciul Street View din Google Maps.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult