Curând, vei putea folosi orice telefon cu Android pentru a rula aplicații de mobil pe PC

02.08.2021
Curând, vei putea folosi orice telefon cu Android pentru a rula aplicații de mobil pe PC

Suportul pentru rularea aplicațiilor de Android în ferestre individuale pe ecranul PC-urilor cu Windows 10 a pornit ca o exclusivitate pentru posesorii de telefoane Samsung, însă ar putea fi extins și la restul dispozitivelor cu Android.

După ce a renunțat la ambițiile de a deveni un lider pe segmentul mobile, impunând propriul sistem de operare Windows Phone, Microsoft și-a schimbat strategia încercând să integreze cât mai multe servicii (cu sau fără legătură cu Windows) cu platformele consacrate, Android și iOS. Problema este că, mai ales în cazul platformei Android, nu toate dispozitivele sunt create egal, unele dintre facilitățile cele mai ambițioase demonstrate cu telefoane de top eșuând lamentabil, dacă cineva ar încerca să le folosească de pe un dispozitiv low-cost. Astfel nu este chiar o surpriză faptul că Microsoft s-a aliat cu Samsung, pentru a livra pe dispozitivele celui din urmă anumite funcții exclusiviste, disponibile doar pe produsele din gama flagship.

Your Phone Android

Implementat cu ajutorul aplicației Microsoft Your Phone și disponibilă exclusiv pentru telefoane Galaxy și Galaxy Note de generație recentă, suportul pentru rularea de aplicații Android în ferestre Windows individuale, ca și cum ar fi aplicații native pentru Windows 10, ar putea fi extins și la alte dispozitive cu Android, în măsura în care performanța acestora lasă această posibilitate deschisă. Problema este că, deși rulează în ferestre Windows individuale cu ajutorul aplicației YourPhone, aplicațiile de Android sunt de fapt pornite tot pe telefonul mobil, ceea ce apare pe PC fiind echivalentul unei sesiuni Remote Desktop, vizând doar aplicația respectivă.

Cu nume mai degrabă neinspirat, aplicația Your Phone oferă în prezent doar facilități de bază pe telefoanele non-Samsung, cum ar fi suport pentru transferuri rapide de fișiere, sincronizarea clipboard-ului, preluarea mesajelor SMS și opțiunea iniția apeluri de voce fără a folosit efectiv telefonul movil.

În primă etapă, Microsoft ar putea extinde lista dispozitivelor suportate pentru rularea de aplicații pe PC și la anumite modele de telefoane Samsung din gama mid-range, cum sunt seriile Galaxy A52 și A72. Rămâne însă de văzut dacă în afara listei extinse de telefoane Galaxy vor fi, sau nu, incluse și dispozitivele altor producători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult