Dezvoltatorii pot începe lucrul la aplicaţiile pentru Fitbit Ionic. Ceasul inteligent este disponibil la precomandă în România

Autor: Adrian Popa 26.09.2017
Dezvoltatorii pot începe lucrul la aplicaţiile pentru Fitbit Ionic. Ceasul inteligent este disponibil la precomandă în România
Fitbit a anunţat că platforma SDK Fitbit este disponibilă pentru dezvoltatorii din lumea întreagă. Potrivit companiei, peste 1000 de programatori şi designeri s-au înregistrat deja în platformă pentru a putea testa şi realiza primele aplicaţii şi feţe pentru ceasul inteligent Fitbit Ionic. Odată aprobate, acestea vor putea fi descărcate direct din Fitbit App Gallery. 
 
Platforma Fitbit SDK, disponibilă într-un sistem preview pentru dezvoltatori, include accesul la Fitbit OS Developer Beta Firmware, la Fitbit Studio, cât şi la materiale informative pentru dezvoltare. „Alături de aplicaţiile Strava şi Weather, disponibile încă de la lansarea ceasului Fitbit Ionic, alte aplicaţii populare precum Flipboard, GAME GOLF şi Surfline vor fi disponibile din această toamnă”, potrivit unui comunicat al companiei.
 
În România, Fitbit Ionic şi căştile wireless Fitbit Flyer se pot precomanda, în exclusivitate, de la Orange România. Produsele vor fi livrate către clienţi începând cu data de 16 octombrie. 

Ceasul rulează sistemul de operare Fitbit OS, dispune de senzor pentru măsurarea pulsului şi are integrat un senzor SpO2 pentru ca, în viitor, să poată identifica şi boli precum apneea în somn. Mai mult, produsul vine echipat cu tehnologie GPS cu precizie îmbunătăţită. Ionic integrează şi celelalte caracteristici cu care utilizatorii s-au obişnuit la produsele Fitbit: măsurarea paşilor şi a distanţei parcurse, a numărului de trepte urcate sau a stagiilor de somn. Ionic are o capacitate de stocare internă de de 2,5 GB şi poate transmite în timp real cele mai importante notificări primite pe telefonul mobil.