DontKillMyApp Benchmark: află cât de agresiv închide telefonul tău aplicațiile din fundal

03.07.2020
DontKillMyApp Benchmark: află cât de agresiv închide telefonul tău aplicațiile din fundal

Am scris în urmă cu mai bine de un an despre DontKillMyApp, un site dezvoltat de Urbandroid, care ține evidența diverselor branduri de telefoane care închid aplicații din fundal pe platforma Android. Acest site este util pentru a vedea care telefoane sunt mai agresive cu „optimizările” de consum al bateriei. Totuși, dacă vreți să testați dispozitivul Android pe care îl dețineți, există acum și o aplicație de test produsă tot de Urbandroid numită DontKillMyApp, care funcționează precum un benchmark și oferă la final un raport.

Aplicația DontKillMyApp verifică în fundal cât de agresivă este optimizarea software

Aplicația poate fi programată să ruleze între o oră și opt ore. La final, aceasta va oferi un raport în care arată cât de agresiv închide telefonul aplicațiile din fundal. Acest lucru poate fi util pentru a putea găsi soluții să păstrezi anumite aplicații utile în fundal. De fapt din acest motiv a dezvoltat și Urbandroid atât site-ul DontKillMyApp, cât și aplicația de benchmark.

Compania dezvoltă la rândul său și aplicații „obișnuite” de Android. Sleep as Android este o aplicație de monitorizare a somnului cu posibilitatea de a seta alarme silențioase pentru a trezi utilizatorul în momentul optim, nu la o oră fixă. Se pare însă că aplicația avea un comportament ciudat pe multe dispozitive, iar investigațiile lor au dus la verificarea mai multor branduri de telefoane. Se pare că diverse companii își dezvoltă propriile soluții software care opresc aplicațiile din fundal în funcție de diferite criterii.

Procesul de testare poate dura câteva ore

Este ideal ca după pornirea testului DontKillMyApp să lași telefonul pe care rulează să termine întregul proces. De asemenea, să nu îl lași să ruleze atunci când telefonul este la încărcat. Dacă interacționezi cu telefonul în timp ce testul rulează, rezultatele nu vor mai fi concludente, întrucât sistemele care închid automat aplicații din fundal iau în considerare ultima dată când ai avut ecranul aprins, ultima dată când ai interacționat cu o aplicație, etc.

Aplicația va oferi și câteva soluții pentru îmbunătățirea comportamentului telefonului, în funcție de rezultatele pe care le oferă. De asemenea, datele colectate pot fi folosite pentru a îmbunătăți informațiile de pe site-ul DontKillMyApps.

La final vei vedea care sunt aplicațiile cele mai afectate de optimizarea agresivă pe categorii: productivitate, aplicații de sistem și alarme. Aplicația DontKillMyApps poate fi descărcată de pe Google Play Store.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult